Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hızlı Öğrenme ve Önemi – Nasıl Daha Hızlı Öğrenebiliriz?

PeriKızı

Moderatör
  • Üyelik Tarihi
    22 May 2019
  • Mesajlar
    8,671
  • MFC Puanı
    26,804
Öğrenci merkezli kuramlara göre, eğitimde beynin sağ ve sol yarım küresinin koordineli bir şekilde kullanımı beyin kapasitesini arttırarak hızlı, etkili ve kalıcı öğrenmeye olanak sağlar(Caine&Caine 1990). Beynimiz bilgiyi görselleştirebildiği ölçüde hızlı öğrenmektedir. Örneğin okuduğumuz romanları hafızamıza hızla yerleştirebiliriz. Ve yıllar sonra bile hatırlayabiliriz. Oysa ilkokul 1.sınıftan itibaren öğrendiğimiz ve her sene bir önceki seneyi tekrar ederek ve biraz genişleterek tam 12 yıl dinlediğimiz, okuduğumuz, her sene aynı konuyu defalarca çalışarak sınavlarına girdiğimiz kendi yakın tarihimizi nedense hatırlamakta genellikle zorlanırız.

Nedeni aslında çok basit. Görselleştiremediğimiz bilgi bize ait değildir. Mevcut eğitim sistemi içinde sol yarım küre fonksiyonları aktif olarak kullanılır. Oysa bu yeterli bir öğrenme sağlamayacağı gibi beynin optimum kullanımı da değildir. Sağ yarım küre, yani hayal gücü ve duygular öğrenmeye dahil edilirse ancak o zaman aktif ve kalıcı öğrenme gerçekleşir. Bu düşünceyi destekleyen Caine&Caine(2002) şöyle demiştir;“Uzamsal bellek sistemi, deneyimleri tekrar gerektirmeden belleğe almak için tasarlanmıştır.”

Öyleyse, bilgiyi somutlaştırarak ve bir deneyimmiş gibi hayal ederek öğrenmek kalıcı belleğe almak için önemli bir adımdır.

Hafıza tekniği kullanarak öğrenme, öğrenmeyi ve hatırlamayı kolaylaştırdığı gibi son derece eğlenceli ve zamandan tasarruf sağlayan bir yöntemdir. Duyguları öğrenmeye dahil etmek bilginin başka birçok bilgi ile ilişkilendirilmesini ve yaratıcı düşünme süreçlerini tetikler. Bu açıdan duyguları kullanmak büyük önem taşır. Hem duyguları, hem geçmiş deneyimleri, hem de görsel-işitsel hayal gücünü kullanarak içinde yaşadığımız çağın sunduğu bilgi yığınına ayak uydurabiliriz. Hafıza tekniği kullanarak yapılan çalışmalar, daha az tekrarla ve daha az zaman harcayarak, daha çok bilgiyi daha eğlenceli yöntemlerle hafızaya yerleştirmeyi ve hatırlamayı sağlayan olağanüstü etkili bir beyin temelli öğrenme metodudur.
 

Pozitivizm

??☔Devil Wears Prada?☔?
MFC Üyesi
Konum
Maldivler??
  • Üyelik Tarihi
    28 Şub 2020
  • Mesajlar
    24,446
  • MFC Puanı
    200,440
Çok hızlı öğrenip hızlı unutan bi nesildeyiz her gün, her saat yeni bi bilgi beyine depola sonra geri dönüşüm kutusunda ara ki.bulasın??
 
Üst Alt