• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hindistan Ordusu; Facebook, Instagram ve PUBG Dahil ABD ve Çin Menşeili 89 Uygulamayı Yasakladı

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Geçtiğimiz haftalarda ülke genelinde 59 uygulamayı yasaklayan Hindistan’da şimdi de orduya yönelik kapsamlı bir yasak listesi yayınlandı. Aralarında Facebook, Instagram gibi sosyal medya uygulamalarının ve PUBG ile Clash of Clans gibi popüler oyunların bulunduğu liste oldukça kabarık.

Teknoloji dünyası için beta coğrafyası olan Hindistan, anlaşılan o ki geniş kapsamlı bir düzenlemenin peşinde. Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri için bir deneme pazarı niteliğinde olan ülkede geçtiğimiz haftalarda TikTokve Clash of Clans gibi popüler markaların bulunduğu 59 oyun ve uygulama yasaklanmıştı.

Ulusal egemenliğe tehdit olarak nitelendirilen bu oyun ve uygulamalara karşı Hindistan’ın takındığı tavır oldukça sertti ve gündem yarattı. Zira TikTok hakkında ortaya çıkan, toplana verilerin Çin hükümetine satıldığına yönelik iddialara eş zamanlı olarak atılan bir adımdı. Hindistan, benzer bir adımın daha kapsamlısını şimdi de ordu mensuplarına özel şekilde attı.

59'u tüm ülkede yasak olan uygulama listesi ordu için 89'a çıktı. Askerler, askeri personeller ve memurlar için aşağıdaki uygulamalar yasaklandı:


hindistan


Inida Today’in baş editörü Shiv Arorr’un Twitter üzerinden paylaştığılistede yok yok. 59'u Çin merkezli olan bağlı toplam 89 uygulama ve oyundan söz ediyoruz. Popüler uygulamaları sayacak olursak WeChat, Viber, Kik, QQ, Nimbuzz, Line, TikTok, Likee, UC Browser, Zoom, CamScanner, True Caller dikkatleri çekiyor. Ayrıca oyun listesinde de PUBG Mobile’ın Çin merkezli yapımcısı olan Tencent’in adı geçen tüm oyunları görüyoruz.

E-ticaret alanında da yine ağırlığı Çin merkezli olan AliExpress, Gearbest, Banggood gibi platformlar da yasaklandı. Tinder’ın başını çektiği çöpçatanlık uygulamalarını; Facebook, Instagram, SnapChat ve Çin merkezli Baidu’nun başını çektiği sosyal medya uygulamaları takip ediyor. Ayrıca Tumblr, Reddit ve Yelp gibi mikro blog sosyal medya mecraları da yasaklandı. Bu arada listede Twitter’ın bulunmaması dikkatlerden de kaçmıyor.
 
Üst