-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224

MALZEMELER
500 ml. inek sütü
250 ml. Hindistan cevizi sütü
250 ml. Hindistan cevizi kreması
70 gram pirinç unu
1/2 adet vanilya çubuğu
1/2 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
1/2 su bardağı agave şurubu
NASIL YAPILIR?
Bir litrelik süt ve krema karışımını (inek sütü Hindistan cevizi sütü ve kreması) tencereye aktarın.
Ortadan ikiye kestiğiniz vanilya çubuğunun iç kısmını kazıdıktan sonra tencereye alın. Agave şurubu ve rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyin.
Yavaş yavaş karıştırdığınız muhallebi karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayan süte pirinç ununu yavaşça ekleyin ve bir yandan da tel bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
5 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan tatlı karışımını ocaktan alın.
Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıyı buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinize ikram edin