- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
İçinde çikolata
Hindistancevizi ve ceviz olan lezzet dolu bir keke ne dersiniz? Misafirleriniz bu kek bayılacak.
Malzemeler:
4 yumurta akı
100 gr bitter çikolata
300 gr toz şeker
200 gr eritilmiş tereyağı
275 gr un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 su bardağı süt
Yarım limonun suyu
Üzeri için
1.5 çay bardağı esmer şeker
60 gr tereyağı
7 yemek kaşığı krema
2 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
2 çay bardağı Hindistancevizi
Hazırlanışı:
Ilık süte limon suyu ilave ederek sütün kesilmesini sağlayın.
Çikolatayı benmari usulü eritin.
Toz şeker ve yağı çırpın.
Yumurta akı ve tuz hariç diğer malzemeleri ilave edip çırpmaya devam edin.
Yumurta aklarını 1 tutam tuzla çırparak kar haline getirin.
Kek hamuruna tahta kaşıkla söndürmeden ilave edin.
Yağladığınız çember kalıba aktarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Üzeri için esmer şeker ile tereyağını eritin.
Kaynayınca kremayı ekleyip kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.
Cevizleri ilave edip kekin üzerine gezdirin.
Bir saat dinlendirip üzerini Hindistancevizi ve ceviz ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!

Malzemeler:
4 yumurta akı
100 gr bitter çikolata
300 gr toz şeker
200 gr eritilmiş tereyağı
275 gr un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 su bardağı süt
Yarım limonun suyu
Üzeri için
1.5 çay bardağı esmer şeker
60 gr tereyağı
7 yemek kaşığı krema
2 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
2 çay bardağı Hindistancevizi
Hazırlanışı:
Ilık süte limon suyu ilave ederek sütün kesilmesini sağlayın.
Çikolatayı benmari usulü eritin.
Toz şeker ve yağı çırpın.
Yumurta akı ve tuz hariç diğer malzemeleri ilave edip çırpmaya devam edin.
Yumurta aklarını 1 tutam tuzla çırparak kar haline getirin.
Kek hamuruna tahta kaşıkla söndürmeden ilave edin.
Yağladığınız çember kalıba aktarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Üzeri için esmer şeker ile tereyağını eritin.
Kaynayınca kremayı ekleyip kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.
Cevizleri ilave edip kekin üzerine gezdirin.
Bir saat dinlendirip üzerini Hindistancevizi ve ceviz ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!