Malzemeler
300 gr. hindi kuşbaşı
1 marulun dış yapraklan
1 adet havuç
1 adet patates
4-5 diş sarmısak
1 adet soğan
1/2 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber Sıvı yağ
Hindili Marul Bohçası Tarifi
Marulun dış yaprakları kaynar suya atılıp 1-2 dakika bekletilerek süzgece alınır. Hindi eti ve sebzeler küp doğranıp haşlanır. Soğanı yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Kev*gir ile süzülmüş et ve sebzeler soğanın yanma alınıp hepsi bir*likte sotelenir. Tuz ve karabiber serpilir. Marul yaprakları artı şeklinde hazırlanır. Harç bu artının tam ortasına konup marul*lar bohça şeklinde kapanır. Fırın tepsisine alınır. Salçalı su ha*zırlanıp içine ezilmiş sarımsaklar eklenir ve bir süre çırpılır. Bu karışım bohçaların üzerine dökülür. 200° fırında 30 dakika pişirilir.
300 gr. hindi kuşbaşı
1 marulun dış yapraklan
1 adet havuç
1 adet patates
4-5 diş sarmısak
1 adet soğan
1/2 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber Sıvı yağ
Hindili Marul Bohçası Tarifi
Marulun dış yaprakları kaynar suya atılıp 1-2 dakika bekletilerek süzgece alınır. Hindi eti ve sebzeler küp doğranıp haşlanır. Soğanı yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Kev*gir ile süzülmüş et ve sebzeler soğanın yanma alınıp hepsi bir*likte sotelenir. Tuz ve karabiber serpilir. Marul yaprakları artı şeklinde hazırlanır. Harç bu artının tam ortasına konup marul*lar bohça şeklinde kapanır. Fırın tepsisine alınır. Salçalı su ha*zırlanıp içine ezilmiş sarımsaklar eklenir ve bir süre çırpılır. Bu karışım bohçaların üzerine dökülür. 200° fırında 30 dakika pişirilir.