Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hindili Marul Bohçası

JuLia

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Haz 2009
  • Mesajlar
    2,228
  • MFC Puanı
    141
Malzemeler

300 gr. hindi kuşbaşı

1 marulun dış yapraklan

1 adet havuç

1 adet patates

4-5 diş sarmısak

1 adet soğan

1/2 çorba kaşığı salça

Tuz

Karabiber Sıvı yağ

Hindili Marul Bohçası Tarifi

Marulun dış yaprakları kaynar suya atılıp 1-2 dakika bekletilerek süzgece alınır. Hindi eti ve sebzeler küp doğranıp haşlanır. Soğanı yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Kev*gir ile süzülmüş et ve sebzeler soğanın yanma alınıp hepsi bir*likte sotelenir. Tuz ve karabiber serpilir. Marul yaprakları artı şeklinde hazırlanır. Harç bu artının tam ortasına konup marul*lar bohça şeklinde kapanır. Fırın tepsisine alınır. Salçalı su ha*zırlanıp içine ezilmiş sarımsaklar eklenir ve bir süre çırpılır. Bu karışım bohçaların üzerine dökülür. 200° fırında 30 dakika pişirilir.
 
Üst Alt