Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hilmi Özbay Kimdir - Hilmi Özbay Hayatı - Hilmi Özbay Biyografi

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,810
Hilmi Özbay Kimdir - Hilmi Özbay Hayatı - Hilmi Özbay Biyografi

1959 İlkokuldan sonra Kepirtepe İlköğretmen Okulu sınavlarını kazandı.
İstanbul Çapa İlköğretmen Okulu Resim Semineri sınavlarını kazandı.

1962 İlhami Demirci, Selahattin Taran, Hidayet Gülen ve Enver Naci Gökşen’in öğrencisi oldu.

1965-71 İlkokul öğretmenliği yaptı.

1971-74 İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünde okudu.

1974-78 Çorum İlköğretmen Okulu ve Eğitim Enstitüsünde Resim Öğretmeni olarak çalıştı.

1978 Samsun Eğitim Enstitüsü ve Yüksek Öğretmen Okulu Resim Bölümü’ne atandı.

1982 Yüksekokulların Üniversitelere bağlanmasıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı.

1983 Lisans düzeyinde eğitimini tamamladı. 2809 Sayılı Kanun gereğince öğretim üyeliğine yükseltilmek üzere başvuruda bulundu.

1988 Mimar Sinan Üniversitesi’nde kurulan jürice sanatsal çalışmalarının yeterli bulunması sonucu öğretim üyeliğine(Yrd.Doç.) yükseltildi.

1988-92 Resim-İş Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü ve Ankara DGS Galerisinde iki kez Bölüm–öğrenci Sergisinin açılmasını gerçekleştirdi.
Bugüne kadar 47 kişisel resim sergisi açtı. 400 civarında karma ve yarışmalı grup sergilerine katıldı.70 civarında eseri yurtdışı özel, 600 civarında eseri de yurtiçi özel ve kamu kuruluş koleksiyonlarında (T.C. Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Edirne Trakya Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi G.S.F. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çorum D.G.S. Galerisi, Tekirdağ D.G.S. Galerisi, Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi, Anadolu Ajansı) bulunmaktadır. Üç ödül sahibi olan Hilmi ÖZBAY, halen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde Resim Anasanat Dalında Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta ve sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.

Üst Alt