Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hıdırellez Yahnisi Tarifi

JuLia

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Haz 2009
  • Mesajlar
    2,228
  • MFC Puanı
    141
Malzemeler

• 1 çorba kaşığı margarin

• 2 adef taze soğan

• 500 gr kuşbaşı et

• 2 diş sarımsak

• 10 adet mantar

• 1 çorba kaşığı un

• 3 adet yumurta

• 2 çorba kaşığı su

• 2 adef salatalık turşusu

• karabiber

• kırmızı biber

• tuz

Hıdırellez Yahnisi Tarifi

Tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin. Eti ve ince kıyılmış taze soğanı ekleyin ve kavurun. Dövülmüş sarmısak, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin. 4 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı unu ilave edin. 2-3 kere çevirin. Üzerine iki parmak geçecek ; kadar su ilave edin. Kısık ateşte 1 saat pişirin.

Küçük doğranmış mantar ve tuz ilave edin. 20 dakika kadar daha pişirin.

Bu arada 3 adet yumurta, tuz, 2 çorba kaşığı su, kırmızı biber ve karabiberi çırpın. Tavaya döküp iki tarafını da pişirin. Hazırladığınız omleti servis tabağına alın.

Pişirdiğiniz eti süzgeçten geçirin omletin üzerine koyun. Üzerine etin suyunu gezdirin. Salatalık turşusu ile servis yapın.
 
Üst Alt