- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
HAZIR YUFKADAN PATATESLİ KOL BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet hazır yufka
- 4 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tatlı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
HAZIR YUFKADAN PATATESLİ KOL BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
İç harcını hazırlayalım. Patatesleri haşlayıp kabuğunu soyun ve ılımaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayıp ısınan tavaya sıvı yağ döktükten sonra soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ilıyan patatesi çatalla ya da patates ezicisi ile ezip soğana ilave edin. Güzel bi şekilde kavurun. Bu aşama önemli az kavurursanız püre gibi olur lezzetli olmaz. En son baharatlarını ve tuzunu da ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Soğuduktan sonra kullanacağız.
Sosu hazırlayalım. Bunun için geniş bir kaseye yoğurdu, sıvı yağı ve yumurtayı alıp iyice çırpın, homojen bir kıvama gelsin.
Böreğimizi sarmaya başlayalım. Yufkayı tezga serin. Sostan bir kepçe kadar döküp fırça yardımıyla yufkanın her yerine sostan sürün. İki kenarını kenarlardan kapatın, dikdörtgen borcama yerleştireceğimiz için o boyutta olmasına dikkat edin.Patatesli iç harcını yufkanın her yerine serpin. Rulo yapıp yarıya gelince bıcakla kesin. Kalanını tekrar rulo yapın. Yani bir yufkadan iki rulo çıkacak. Bu arada dikdörtgen borcamı tereyağı ile yağlayıp hazırladığınız rulo börekleri borcama yerleştirin.
Kalan sosu fırça ile böreğin üzerine bolca sürün hiç kuru yeri kalmasın. Üzerine çörekotu, susam serpebilirsiniz. Geniş kısmı 4'e bölerek dilimleyin.
Böreği buzdolabında en az yarım saat dinlendirin. Vaktiniz varsa 2 saat dinlendirirseniz daha iyi olur.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 40-45 dakika üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun