OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Hazır Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler
500 gr hazır baklava yufkası (1 tepsi çıkıyor kalabalıksanız 800 de olur çok bereketli bir tatlı),
300 gr çiğ kadayıf (800 gr’lik yufka aldı iseniz yarım kg çiğ kadayıf),
2 su bardağı kadar iri çekilmiş kavrulmuş fındık,
Arzuya göre tarçın ama ben koymadım,
1 su bardağı kadar eritilmiş tereyağı.
Şerbeti İçin:
5 su bardağı su,
5 su bardağı toz şeker,
1 -2 damla limon suyu,
Arzuya göre 1 paket vanilya (ben koymadım çünkü tereyağı ve fındık yeterli tadı veriyor bence).
Sponsorlu Bağlantılar
Hazır Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma Yapılışı
Şerbeti için; suyu ve toz şekeri birlikte kaynatalım.
Sonra içine limon suyunu ilave edip ılımaya bırakalım.
4 adet yufkayı sofraya serelim ve her birine parmağımızın ucu ile çok az yağ gezdirelim.
4. kata pinçik pinçik ettiğimiz kadayıfı serelim.
Üzerine bolca fındık içi serpelim.
Sonra üzerine az tereyağı gezdirip gevşek bir şekilde rulo şeklinde saralım.
Daha sonra 2 parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz ruloları hafif tereyağı ile yağladığımız tepsinin kenarlarından başlayarak dizelim.
Aynı işlemi tüm yufkalar bitene kadar sıralayalım.
Önceden ısıtılmış 150° fırında yufkalar kızarana dek pişirelim. (sık sık kontrol edin yanmasınlar)
Tatlının çıtır olmasını istiyorsanız tatlı soğuk iken şerbeti ılık olarak dökünüz.
Tatlıyı yumuşak seviyorsanız tatlının üzerini bir kapak ile kapatalım.
Not: Yufkaları dörderli kullanacağımız için çıkardıkça diğerlerinin kurumamasına dikkat edelim.
500 gr hazır baklava yufkası (1 tepsi çıkıyor kalabalıksanız 800 de olur çok bereketli bir tatlı),
300 gr çiğ kadayıf (800 gr’lik yufka aldı iseniz yarım kg çiğ kadayıf),
2 su bardağı kadar iri çekilmiş kavrulmuş fındık,
Arzuya göre tarçın ama ben koymadım,
1 su bardağı kadar eritilmiş tereyağı.
Şerbeti İçin:
5 su bardağı su,
5 su bardağı toz şeker,
1 -2 damla limon suyu,
Arzuya göre 1 paket vanilya (ben koymadım çünkü tereyağı ve fındık yeterli tadı veriyor bence).
Sponsorlu Bağlantılar
Hazır Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma Yapılışı
Şerbeti için; suyu ve toz şekeri birlikte kaynatalım.
Sonra içine limon suyunu ilave edip ılımaya bırakalım.
4 adet yufkayı sofraya serelim ve her birine parmağımızın ucu ile çok az yağ gezdirelim.
4. kata pinçik pinçik ettiğimiz kadayıfı serelim.
Üzerine bolca fındık içi serpelim.
Sonra üzerine az tereyağı gezdirip gevşek bir şekilde rulo şeklinde saralım.
Daha sonra 2 parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz ruloları hafif tereyağı ile yağladığımız tepsinin kenarlarından başlayarak dizelim.
Aynı işlemi tüm yufkalar bitene kadar sıralayalım.
Önceden ısıtılmış 150° fırında yufkalar kızarana dek pişirelim. (sık sık kontrol edin yanmasınlar)
Tatlının çıtır olmasını istiyorsanız tatlı soğuk iken şerbeti ılık olarak dökünüz.
Tatlıyı yumuşak seviyorsanız tatlının üzerini bir kapak ile kapatalım.
Not: Yufkaları dörderli kullanacağımız için çıkardıkça diğerlerinin kurumamasına dikkat edelim.