Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hayellerinizi Ertelemeyin

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
HAYALLERİNİZİ ERTELEMEYİN….

“Ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugündür..” der Japonlar. Aslında bu gelinciğin felsefesidir.. Gelinciğin ömrü de üç gündür, aynı insan ömrü gibi..
Çünkü gereğinden fazla özleriz dün’ü, hak ettiğinden fazla düşünürüz yarın’ı ve hiç hak etmediği kadar bilinçsizce yaşarız bugün’ü. ..
Çok sevdiğim bir arkadaşım var.. Uzun yıllardır dostluğum devam eder gider.. Beraber çok acı tatlı günlerimiz olmuştur. Arkadaşımın en büyük özelliği, marka merakı olmasıdır. Giydiği giysiden, yemek yediği restauranta kadar her şey marka olmalıdır. Evinde küçük bir resim koleksiyonunun yanı sıra her türlü viski ve puroyu da bulundurur, tabi ki hepsi de markadır.
Chivas Regal, Devars, Black Label, Hıghhand Park, The Balvenıe gibi viskilerin yanı sıra, Cohiba purolarının Robustos, Canonazo, Piramides, Sıglo VI gibi serileri de mevcuttur.
Purolarını her zaman içmez, özel günlerde viskisiyle beraber, çok keyifli bir ortamda, özellikle sohbetinden keyif alabileceği dostları varsa, o puronun keyfi bir başkadır arkadaşım için.
Purolarını özel kutularında saklar, rutin olarak bakımlarını yapar, nem oranlarını ayarlar ve onlara bir çocuk gibi özenle bakar. Siler, temizler, koklar ve tekrar kutularına dikkatlice koyar…
Bizim üçlü bir yemek grubumuz vardır.. Haftanın belirli günü bir araya geliriz, güzel yemekler yeriz, sohbet ederiz ve her konudan konuşuruz, güleriz, eğleniriz bazen de duygulanırız.
Geçen ay yine yemek için bir araya geldik. Kızılay’da terası olan bir restauranttayız. Yemek siparişlerini verdik, masamız donatıldı, her şey mükemmel..
Arkadaşım elini cebine attı, bir tane Cohiba Sıglo VI çok güzel bir puro çıkarttı ve bana uzattı.
“Bunu sen iç, bu puro sana çok yakışıyor”
En sevdiğim puro, çok şaşırdım, gözlerim birden parladı, sevincimi de gizleyemedim..
“Bir rahatsızlığım söz konusu, doktor artık bana yasakladı puro içmemi”
Dondum kaldım, bir süre sessiz kaldık, bir birimize baktık..
Arkadaşım, can gülüm, benim güzel dostum, bu puroları zamanında içmedin,Sana ne kadar çok yakışıyordu. Yarınlarda ki mutlu ve keyifli günlerin için sakladın. Oysa yarınlar yoktur, ömür dediğin bir gündür, oda bu gündür. İçinde bulunduğumuz, nefes alıp verdiğimiz andır..

GELİNCİK MİSALİ……

HİKMET ÇETİNKAYA

2015 Haziran TORONTO

Üst Alt