-
-
-
- MFC Puanı
- 297
Gsterdim !
Grd涼 anlamına gelmez...
Syledim !
Duydu anlamına gelmez...
Duydu !
Doğru anladı anlamına gelmez...
Anladı !
Hak verdi anlamına gelmez...
Hak verdi !
İnandı anlamına gelmez...
İnandı !
Uyguladı anlamına gelmez...
Uyguladı !
Srd漼recek anlamına gelmez...
Adamın biri ilk defa gittiği k짼k bir kasabada duran bir arabanın yanına sokulmuş ve arka koltukta tek başına oturan ocuğa;
- Buranın yabancısıyım, demiş.
Parkın hemen yanı başındaki fırını arıyorum, ok yakın olduğunu s秶ylediler..
ocuk arabanın penceresini aǧtıktan sonra;
Ben de buraya ilk defa geliyorum, demiş.
Ama sağ tarafa gitmeniz gerekiyor herhalde..
Adam ocuğun yabancı olmasına rağmen bunu nasıl anladığını sormuş ister istemez.
- Ihlamur i秧eklerinin kokusunu duymuyor musunuz? diye glmsemiş 켧ocuk.
Kuş cıvıltıları oradan geliyor zaten.
- İyi ama, demiş adam, bunların parktan değil de tek bir ağatan gelmediği ne malm?.
-Tek bir ağa继tan bu kadar yoğun koku gelmez diye atılmış ocuk... stelik manolyalar da katılıyor onlara..
Hem biraz derin nefes alırsanız, fırından yeni 眧ıkmış ekmeklerin kokusunu da duyacaksınız..
Adam gzlerini hafife kısarak denileni yaptıktan
sonra, teşekk槼r etmek iin dnd綼ğnde fark etmiş ocuğun k짶r olduğunu..
ocuk ise, konuşurken bir anda sǶzlerini yarıda kesmesinden anlamış adamın kendisini fark ettiğini..
Işığa hasret gzlerini ondan saklamaya alışırken;
- 槜 yıl nce bir kaza ge綧irmiştim, demiş. Grmeyi o kadar ok 槶zledim ki!. Sizinkiler sağlam, yle değil mi?.
Adam ocuğun tarif ettiği yerde bulunan fırına
doğru y槶nelirken;
- Artık emin değilim,demiş. Emin olduğum tek şey,benden iyi grdğ漼ndr..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
obanın biri dere kenarında koyunlarını otlatıyormuş. Tam o anda, yanına bir Cherokee Jeep yanaşmış. Brioni g쇶mlek,Prada ayakkabılar giyen, Ray-Ban gzlkl漼 ve Stefano Ricci kravatlı bir src켼, aşağıya inip, obana
sormuş.
Ka tane koyunun olduğunu bilirsem, bana onlardan bir
tanesini verir misin?
秇oban, bir adama bir de koyunlarına bakmış; "Tamam" diye cevap vermiş.
Gen adam arabasını park etmiş. Telefonunu bilgisayarına bağlayıp, bir NASA sitesine girmiş,GPS'ini kullanarak yeri taramış, bir database ve logaritma ile doldurulmuş 60 excel tablosunu amış ve 150 sayfalık bir rapor basmış. Ardından, 秧obana dnerek;
"Tam 983 adet koyunun var" demiş.
oban da "Doğru" diye cevap vermiş,"Koyununu alabilirsin". Gen懧 adam koyunu almış ve jeep'inin arkasına koymuş. Bu kez oban gen adama d秶np;
"Peki... Senin nerede ve ne iş yaptığını bilirsem, koyunumu geri verir misin?" diye sormuş.
Adam da "Evet neden olmasın" diye yanıtlamış.
Bunun zerine 켧oban;
"Sen IMF'de uzmansın" demiş.
Adam hayretle sormuş; "Nasıl oldu da bildin?"
oban "LJok basit" diye cevap vermiş."Buraya ağrılmadan geldin, bu bir. İkincisi benim bildiğim bir şeyi bana sylemek i綧in benden bir koyunumu istedin.ܧncs켼ne gelince, yaptığın hibir şeyden anlamıyorsun 秼nk kpeğimi aldın!"
Grd涼 anlamına gelmez...
Syledim !
Duydu anlamına gelmez...
Duydu !
Doğru anladı anlamına gelmez...
Anladı !
Hak verdi anlamına gelmez...
Hak verdi !
İnandı anlamına gelmez...
İnandı !
Uyguladı anlamına gelmez...
Uyguladı !
Srd漼recek anlamına gelmez...
Adamın biri ilk defa gittiği k짼k bir kasabada duran bir arabanın yanına sokulmuş ve arka koltukta tek başına oturan ocuğa;
- Buranın yabancısıyım, demiş.
Parkın hemen yanı başındaki fırını arıyorum, ok yakın olduğunu s秶ylediler..
ocuk arabanın penceresini aǧtıktan sonra;
Ben de buraya ilk defa geliyorum, demiş.
Ama sağ tarafa gitmeniz gerekiyor herhalde..
Adam ocuğun yabancı olmasına rağmen bunu nasıl anladığını sormuş ister istemez.
- Ihlamur i秧eklerinin kokusunu duymuyor musunuz? diye glmsemiş 켧ocuk.
Kuş cıvıltıları oradan geliyor zaten.
- İyi ama, demiş adam, bunların parktan değil de tek bir ağatan gelmediği ne malm?.
-Tek bir ağa继tan bu kadar yoğun koku gelmez diye atılmış ocuk... stelik manolyalar da katılıyor onlara..
Hem biraz derin nefes alırsanız, fırından yeni 眧ıkmış ekmeklerin kokusunu da duyacaksınız..
Adam gzlerini hafife kısarak denileni yaptıktan
sonra, teşekk槼r etmek iin dnd綼ğnde fark etmiş ocuğun k짶r olduğunu..
ocuk ise, konuşurken bir anda sǶzlerini yarıda kesmesinden anlamış adamın kendisini fark ettiğini..
Işığa hasret gzlerini ondan saklamaya alışırken;
- 槜 yıl nce bir kaza ge綧irmiştim, demiş. Grmeyi o kadar ok 槶zledim ki!. Sizinkiler sağlam, yle değil mi?.
Adam ocuğun tarif ettiği yerde bulunan fırına
doğru y槶nelirken;
- Artık emin değilim,demiş. Emin olduğum tek şey,benden iyi grdğ漼ndr..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
obanın biri dere kenarında koyunlarını otlatıyormuş. Tam o anda, yanına bir Cherokee Jeep yanaşmış. Brioni g쇶mlek,Prada ayakkabılar giyen, Ray-Ban gzlkl漼 ve Stefano Ricci kravatlı bir src켼, aşağıya inip, obana
sormuş.
Ka tane koyunun olduğunu bilirsem, bana onlardan bir
tanesini verir misin?
秇oban, bir adama bir de koyunlarına bakmış; "Tamam" diye cevap vermiş.
Gen adam arabasını park etmiş. Telefonunu bilgisayarına bağlayıp, bir NASA sitesine girmiş,GPS'ini kullanarak yeri taramış, bir database ve logaritma ile doldurulmuş 60 excel tablosunu amış ve 150 sayfalık bir rapor basmış. Ardından, 秧obana dnerek;
"Tam 983 adet koyunun var" demiş.
oban da "Doğru" diye cevap vermiş,"Koyununu alabilirsin". Gen懧 adam koyunu almış ve jeep'inin arkasına koymuş. Bu kez oban gen adama d秶np;
"Peki... Senin nerede ve ne iş yaptığını bilirsem, koyunumu geri verir misin?" diye sormuş.
Adam da "Evet neden olmasın" diye yanıtlamış.
Bunun zerine 켧oban;
"Sen IMF'de uzmansın" demiş.
Adam hayretle sormuş; "Nasıl oldu da bildin?"
oban "LJok basit" diye cevap vermiş."Buraya ağrılmadan geldin, bu bir. İkincisi benim bildiğim bir şeyi bana sylemek i綧in benden bir koyunumu istedin.ܧncs켼ne gelince, yaptığın hibir şeyden anlamıyorsun 秼nk kpeğimi aldın!"