- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 orta boy havuç
2.5 su bardağı tavuk ya da et suyu
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı yağ
Tuz
Hazırlanışı:
Pirinçler ayıklanır.İçine tuz konarak ılık suda 30 dakika bekletilir. Birkaç kez yıkanır ve süzülür. Tencereye yağ konur ve rendelenmiş havuçlar eklenerek kavrulur. Havuçlar pişince pirinç ilave edilerek 3 dakika daha kavrulur. Sıcak tavuk suyu veya et suyu eklenir. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir. 15-20 dakika demlendirilip sıcak servis yapılır.
Not: Tüm pilavlarınızda sıvı yağ yerine iki yemek kaşığı tereyağ da kullanabiliriz.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 orta boy havuç
2.5 su bardağı tavuk ya da et suyu
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı yağ
Tuz
Hazırlanışı:
Pirinçler ayıklanır.İçine tuz konarak ılık suda 30 dakika bekletilir. Birkaç kez yıkanır ve süzülür. Tencereye yağ konur ve rendelenmiş havuçlar eklenerek kavrulur. Havuçlar pişince pirinç ilave edilerek 3 dakika daha kavrulur. Sıcak tavuk suyu veya et suyu eklenir. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir. 15-20 dakika demlendirilip sıcak servis yapılır.
Not: Tüm pilavlarınızda sıvı yağ yerine iki yemek kaşığı tereyağ da kullanabiliriz.