- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Havuçlu Mozaik Pasta
Malzemeler
► 7 Tane orta boy havuç
► 1 Su bardağı toz şeker
► Yarım su bardağı krema
► 3 Paket (175 er gramlık) pötibör büskivi
► Yarım paket (125 gram) oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
► 1 Paket vanilya
► Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
► 1 Çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
► Bir tutam tarçın
Üzeri İçin
► 5 Çorba kaşığı çekilmiş ceviz
Havuçlu Mozaik Pasta
Havuçlu Mozaik Pasta Tarifi
Havuçlu Mozaik Pasta Tarifi:
Havuçları rendeledikten sonra tencereye katıp üstüne toz şekeri ilave edelim. Havuçlar yumuşayıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Geniş bir kapta bisküvileri elimizle küçük parçalar halinde kıralım. Üstüne pişirdiğimiz havucu, kremayı, tereyağını, cevizi, rendelenmiş portakal kabuğunu, vanilya ve tarçını ekleyip tüm malzemeyi karıştıralım.
Dikdörtgen kek kalıbını iki kat yağlı kağıtla kaplayalım. Hazır olan havuçlu harcı kalıba dökelim. Üstünü kaşıklala düzledikten sonra buzdolabına katıp 4 saat donması için bekletelim.
Pastayı buzdolabından aldıktan sonra servis tabağına çıkartalım. Üstünü cevizle süsleyerek istediğiniz gibi keserek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
► 7 Tane orta boy havuç
► 1 Su bardağı toz şeker
► Yarım su bardağı krema
► 3 Paket (175 er gramlık) pötibör büskivi
► Yarım paket (125 gram) oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
► 1 Paket vanilya
► Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
► 1 Çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
► Bir tutam tarçın
Üzeri İçin
► 5 Çorba kaşığı çekilmiş ceviz
Havuçlu Mozaik Pasta
Havuçlu Mozaik Pasta Tarifi
Havuçlu Mozaik Pasta Tarifi:
Havuçları rendeledikten sonra tencereye katıp üstüne toz şekeri ilave edelim. Havuçlar yumuşayıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Geniş bir kapta bisküvileri elimizle küçük parçalar halinde kıralım. Üstüne pişirdiğimiz havucu, kremayı, tereyağını, cevizi, rendelenmiş portakal kabuğunu, vanilya ve tarçını ekleyip tüm malzemeyi karıştıralım.
Dikdörtgen kek kalıbını iki kat yağlı kağıtla kaplayalım. Hazır olan havuçlu harcı kalıba dökelim. Üstünü kaşıklala düzledikten sonra buzdolabına katıp 4 saat donması için bekletelim.
Pastayı buzdolabından aldıktan sonra servis tabağına çıkartalım. Üstünü cevizle süsleyerek istediğiniz gibi keserek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.