Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Havuçlu dana eti

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Havuçlu dana eti​
KAÇ KİŞİLİK: 4​
HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk​
PİŞME SÜRESİ: 30 dk​
Malzemeler:​
600 gr dana kuşbaşı​
3 havuç​
1 soğan​
2 çorba kaşığı un​
1 defneyaprağı​
1 su bardağı su​
1 çorba kaşığı limon suyu​
2 çorba kaşığı zeytinyağı​
2-3 dal maydanoz​
Tuz​

Hazırlanışı:​
* Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın. Eti unlayıp fazlasını silkeleyin.​

* Yağı tencereye alıp ısıtın. Soğan ve etleri ekleyip soteleyin.​

* Su, limon suyu ve defneyaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Bu yemeğin 1 porsiyonu 220 kaloridir.​
 
Üst Alt