- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Tem 2013
-
- Mesajlar
- 813
-
- MFC Puanı
- 14
Malzeme;
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
1 su bardağı süt
1 su bardağından az sıvı yağ
1 çay bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı rendelenmiş havuç
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tarçın
Sosu icin
1 su bardağı süt
1 kaşık margarin
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip çırptıktan sonra yağlanmış nişasta serpilmiş kek kalıbına döküyoruz. Ben 180 derecede 50 dakika pişiriyorum pişirme süresi fırına göre değişebilir .Kek soğuduktan sonra üzerine pişirdiğimiz sosu döküyoruz Ben haşhaşla süsledim, fındık, cevizle de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
1 su bardağı süt
1 su bardağından az sıvı yağ
1 çay bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı rendelenmiş havuç
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tarçın
Sosu icin
1 su bardağı süt
1 kaşık margarin
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip çırptıktan sonra yağlanmış nişasta serpilmiş kek kalıbına döküyoruz. Ben 180 derecede 50 dakika pişiriyorum pişirme süresi fırına göre değişebilir .Kek soğuduktan sonra üzerine pişirdiğimiz sosu döküyoruz Ben haşhaşla süsledim, fındık, cevizle de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.