Yemek Tarifinin Malzemeleri
2 adet orta boy havuç
1-2 orta boy yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
Tuz
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alınır. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş havuçlar ile biraz irice doğranmış biberler eklenip kavrulur. Havuçların rengi değişince un ilave edip, un ile birlikte kavurmaya devam edilir. Sonra üzerine karıştırılarak süt eklenir. 4 su bardağı su eklenir. Bu noktadan sonra çırpma telini kullanmanızı öneririm, çorbanın kıvamı daha iyi olur. Suyunu tercihinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Havuçlar ve biberler iyice pişene kadar kaynatılır. Arzuya göre limon, dereotu veya maydanoz ile servis yapabilirsiniz.
2 adet orta boy havuç
1-2 orta boy yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
Tuz
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alınır. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş havuçlar ile biraz irice doğranmış biberler eklenip kavrulur. Havuçların rengi değişince un ilave edip, un ile birlikte kavurmaya devam edilir. Sonra üzerine karıştırılarak süt eklenir. 4 su bardağı su eklenir. Bu noktadan sonra çırpma telini kullanmanızı öneririm, çorbanın kıvamı daha iyi olur. Suyunu tercihinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Havuçlar ve biberler iyice pişene kadar kaynatılır. Arzuya göre limon, dereotu veya maydanoz ile servis yapabilirsiniz.