Havle binti Hakîm radıyallahu anha Rasûlullah sallallahu aleyhi vesellem efendimize ilk inanan hanım sahâbîlerden...
Hz. Hatice annemizin vefatından sonra Efendimizin tekrar evliliği konusunda dünürcülük yapan bir bahtiyar...
Dinî konuları öğrenme hususunda çekinmeden
bilgilenmek için gayret eden bir ilim âşıklısı hanım...
Medinede ilk vefat eden muhâcir Osman İbni Mazun (r.a)ın âilesi... Ümmü Şerîk künyesiyle de tanınır...
O
annesi Daîfe binti Âs İbni Ümeyyedir. İslâmla şereflenişi kocası vâsıtasıyla gerçekleşti.
Osman İbni Mazun (r.a) Cahiliye döneminde bile içki içmeyen akıllı bir gençti. Arkadaşlarına
güleryüzle neşeli olarak geldi. Hanımı Havle binti Hakîm ona:
Ne var ne yok Ebû Sâib? dedi. O da:
İyilik
güzellik var Ümmü Şerîk! Muhammede tâbî oldum. Yeni dine girdim. İslâmla şereflenen ilk onüç kişiden biri oldum. Geceleyin kardeşim Kudâmeyi de götüreceğim. dedi.
Hanımı Havle de hiç tereddüt göstermeden ben de Ebû Sâib! dedi.
Osman İbni Mazun (r.a) gülerek: Sen de Kudâmenin hanımı Safiyye binti Hattab ile... dedi. Hep birlikte toplanıp Rasûlullah (s.a) Efendimize geldiler. Huzurda Kurandan âyetler dinlediler. Yeni din İslâm hakkında bilgiler edindiler. Kelime-i şehadet getirerek İslâmla şereflendiler.
Havle binti Hakîm (r.anhâ) evinde huzur ve seâdeti
dört kadın ile birlikte Habeşistana hicret etti. Orada huzurla ibâdetlerini yapıyor ve sükûnet içerisinde yaşıyorlardı. Kureşlilerin müslüman olduğuna dâir bir haber üzerine üç ay kadar sonra tekrar Mekkeye döndüler. Müslümanlara yapılan işkencelerin devam ettiğini gördüler. Bir müddet daha sıkıntılı günler geçirerek doğdukları şehirde yaşadılar.
Hz. Hatice annemizin vefatından sonra Efendimizin tekrar evliliği konusunda dünürcülük yapan bir bahtiyar...
Dinî konuları öğrenme hususunda çekinmeden
Medinede ilk vefat eden muhâcir Osman İbni Mazun (r.a)ın âilesi... Ümmü Şerîk künyesiyle de tanınır...
O
Osman İbni Mazun (r.a) Cahiliye döneminde bile içki içmeyen akıllı bir gençti. Arkadaşlarına
Ne var ne yok Ebû Sâib? dedi. O da:
İyilik
Hanımı Havle de hiç tereddüt göstermeden ben de Ebû Sâib! dedi.
Osman İbni Mazun (r.a) gülerek: Sen de Kudâmenin hanımı Safiyye binti Hattab ile... dedi. Hep birlikte toplanıp Rasûlullah (s.a) Efendimize geldiler. Huzurda Kurandan âyetler dinlediler. Yeni din İslâm hakkında bilgiler edindiler. Kelime-i şehadet getirerek İslâmla şereflendiler.
Havle binti Hakîm (r.anhâ) evinde huzur ve seâdeti