Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hastanede fark ücretine ceza

Behice

MFC Üyesi
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    7 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,954
  • MFC Puanı
    2
Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesine göre bu hastanelere 3 gün kapatma cezası geliyor. Sağlık Bakanlığı özel hastanelerin denetimi ve uyması gereken kurallarla ilgili yeni adımlar attı. Hastalara gece tarifesi uygulayan ve haksız fark ücreti tahsil eden özel hastanelere yeni cezalar getirildi. Özel hastanelere giden hastalar katkı payı olarak 12 TL, ilaç yazılması halinde ise 3 TL ek ücret ödüyor. Ayrıca özel hastaneler, sınıflarına göre hastadan tedavi fiyatını aşmayacak şekilde yüzde 40 ile yüzde 90 arasında fark ücreti alıyor. Acil kapısından giren hastalardan fark ücreti alınamazken, özel hastanelerin katkı payı adı altında vatandaştan para talep etmesinin önüne geçiliyor. Buna göre acil hastalardan sigorta haricinde ilave ücret alınması halinde hastanenin faaliyetleri 3 gün süreyle valilikçe durdurulacak. Ancak özel hastanenin acil bölümü faaliyetine devam edebilecek.

'BOŞ YATAK YOK' MAZERET DEĞİL
Yönetmelikte hastanelerin, acil sağlık hizmeti vermesi ve acil vakaların hastanın sağlık güvencesi ve ödeme gücü bulunup bulunmadığına bakılmaksızın kabul edilmesi gerektiği belirtilerek, "Özel hastane, acil olarak gelen hastalara yeterli personeli veya donanımı olmadığı, boş yatağı bulunmadığı ve benzeri sebepler ile gerekli acil tıbbi müdahaleyi yapmaktan kaçınamaz" ifadesine yer verildi.

SAĞLIK TURİZMİNE 'MUAYENEHANE' KATKISI
Uzman doktor kadro sayısı 15 ve üzerinde olan özel hastanelere, yabancı uyruklu hastalara yönelik hizmet sunmak amacıyla, aynı il sınırları içerisinde muayenehane açma hakkı tanındı.

YURTDIŞINDA ÇALIŞAN DOKTORA ÖZEL HASTANE KAPISI AÇILDI
Bakanlık illerdeki sağlık kurum ve kuruluşlarına alacağı tıbbi cihazlara özel hastane ihtiyaçlarını da dahil edecek. Ücretli veya ücretsiz izinli sayılarak yurtdışına gönderilen kamu görevlisi doktorlara da yeni haklar getirildi. Mevzuattan kaynaklanan yükümlülükleri bulunan doktorlar hariç olmak üzere, yurtdışında en az 2 yıl süreyle çalışan doktorlar, yurtdışından döndükten sonra Türkiye'de çalışmak üzere tercih edecekleri özel hastanede planlama dışında istihdam edilebilecek. Böylece yurtdışında çalışmış doktorlara özel hastanede çalışma fırsatı sunuldu.
 
Üst Alt