Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Haşlama Turşu

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
60tpp.jpg

Malzemeler:
  • 1 KG sivri biber
  • 1 su bardağı sirke
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif:

Biberlerin sapları ve ucu kesildikten sonra ikiye bölünür.
Diğer tarafta 6 bardak suyun içine sirke,sıvıyağ,tuz ve sarımsaklar eklenerek ocakta kaynatılır.
Kaynayan suyun içine biberler eklenir.
Yaklaşık 10 dakika biberlerin rengi değişene kadar sürekli alt üst edilerek haşlanır.
Biberlerin rengi sararınca ocağın altı kapatılır.
Sıcakken suyu ile birlikte kavanoza konur ve ağzı kapatılır.
Soğuyunca buzdolabında saklanır.

1.png
Dipnot : Bu turşu,acı biber sevmeyenler için çarliston biberden de yapılabilir.Ayrıca yapıldıktan hemen sonra yenebilmesi açısından da pratik ve lezzetli bir turşu.
 
Üst Alt