- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Tem 2013
-
- Mesajlar
- 813
-
- MFC Puanı
- 14
Malzeme;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yumurtanın akını ve sarısını ayırıyoruz. Şekerin yarısını yumurtanın sarısına, yarısını akına ekliyoruz ve ayrı ayrı çırpıyoruz..
Daha sonra ikisini de bir birine ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Sıvı yağ, un, vanilya, kabartma tozu, irmik ve haşhaşı sırayla ekliyoruz. Aynı zamanda mikserin normal ayarında çırpmaya devam ediyoruz.
Yağ sürülmüş borcama döküp 200 derecede üzeri hafif kızarana dek pişiriyoruz.
Kek pişerken 1 su bardağı soğuk suda 1 su bardağı şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. ( kaynatmıyoruz)
Keki fırından çıkarıyoruz ve ilk sıcağı gitmesi için 1-2 dakika bekliyoruz. Daha sonra hazırladığımız soğuk şerbeti kaşık yardımıyla kekin her tarafına eşit şekilde döküyoruz.
Hindistan ceviziyle yada kremşanti hazırlayıp üzerine yayarak servis yapabilirsiniz.
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yumurtanın akını ve sarısını ayırıyoruz. Şekerin yarısını yumurtanın sarısına, yarısını akına ekliyoruz ve ayrı ayrı çırpıyoruz..
Daha sonra ikisini de bir birine ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Sıvı yağ, un, vanilya, kabartma tozu, irmik ve haşhaşı sırayla ekliyoruz. Aynı zamanda mikserin normal ayarında çırpmaya devam ediyoruz.
Yağ sürülmüş borcama döküp 200 derecede üzeri hafif kızarana dek pişiriyoruz.
Kek pişerken 1 su bardağı soğuk suda 1 su bardağı şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. ( kaynatmıyoruz)
Keki fırından çıkarıyoruz ve ilk sıcağı gitmesi için 1-2 dakika bekliyoruz. Daha sonra hazırladığımız soğuk şerbeti kaşık yardımıyla kekin her tarafına eşit şekilde döküyoruz.
Hindistan ceviziyle yada kremşanti hazırlayıp üzerine yayarak servis yapabilirsiniz.