Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hanife'den sürpriz evlilik kararı

sensizlikmis

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    469
İzdivaç programlarının müzmin gelin adayı Hanife tekrar gündeme geldi. Bir türlü kendisine uygun bir aday bulamamaktan yakınan Hanife önümüzdeki sezon evleceğinin sinyalini verdi.

Sosyal medyada kendisi hakkında yapılan birçok eleştirinin hedefi olan Hanife sürpriz bir açıklama yayınladı:

'Evlenip mutlu olmak benim de hakkım. Eleştirilerin hiçbirini hakettiğimi düşünmüyorum. Doğru insanı bulana kadar talibimi aramaya devam edeceğim. Ancak içimden bir ses önümüzdeki sezon evleneceğimi söylüyor.'

En son programdan Umut ile aşk yaşayan Hanife sürpriz bir kararla ilişkisini sonlandırmıştı. Hanife daha sonra Deniz ile aşk yaşamaya başlamıştı. Ancak bu ilişkisinde de mutluluğu yakalayamayan gelin adayı yeni sezonda evleneceğinin sinyallerini verdi.

mynet

aLLien

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1
Allah akil fikir iman versin. TÜRBAN ile yapilan showlarin hepsi gunah oldugu gibi tvlerde boy gostermek ise zinadir. Simdi yorumumu okuyanlar beni yobaz sanacak ama INANDIGIMIZ ALLAH CC boyle buyurmustur...

Neyse yeni sezonda basarilar dilerim :D

sensizlikmis

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    469
aynı fikirleri paylaşmıyorum:)
bunu nasil kullandığına bağlıdır.. tabi evlilik programlarını tasvip etmiyorum o ayrı.. insanlar ayetlerde anlatılanları kendine yonttuğu için cıkan sonuç böyle oluyor.. bugüne kadar bir çok ayetler yorumlanırken mezhep tarikat bulundukları cevre ve fikre dayalı yorumlanıyor..en büyük sıkıntı da bu.. ayetlere mana kattıkca anlamı bozulur.. o dönemin arapcasıyla değerlendirilmeli..o dönemde yaşananlar göz önüne alınıp ona göre yapılmalıdır..

bugün bir cok ayet yorumlanırken diğer dinlerin etkisinde de kaldığı görülebiliyor..

aLLien

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1
aynı fikirleri paylaşmıyorum:)
bunu nasil kullandığına bağlıdır.. tabi evlilik programlarını tasvip etmiyorum o ayrı.. insanlar ayetlerde anlatılanları kendine yonttuğu için cıkan sonuç böyle oluyor.. bugüne kadar bir çok ayetler yorumlanırken mezhep tarikat bulundukları cevre ve fikre dayalı yorumlanıyor..en büyük sıkıntı da bu.. ayetlere mana kattıkca anlamı bozulur.. o dönemin arapcasıyla değerlendirilmeli..o dönemde yaşananlar göz önüne alınıp ona göre yapılmalıdır..

bugün bir cok ayet yorumlanırken diğer dinlerin etkisinde de kaldığı görülebiliyor..

"Ya Esma, bir kadın buluğ çağına erince—yüzünü ve ellerini göstererek—bunlardan başka bir tarafının görünmesi sahih olmaz."(Ebû Dâvud, Libas:31)

“Ey Peygamber hanımları! Siz herhangi bir kadın gibi değilsiniz. Eğer halinize layık bir takva ile korunacaksanız, yabancılarla câzibeli bir şekilde konuşmayın ki, kalbinde fesat bulunan kimse bir ümide kapılmasın. Konuşurken ciddiyet ve ağırbaşlılıkla söz söyleyin.”

ustte anlasilan su HIC BIR SEKILDE tv lerde boy gosteremez HA INSANLARA HADISLER COK YÖNLÜ gelir islerine geldikleri gibi.

sensizlikmis

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    469
hadislerin peygamberden 200 yıl sonra yazıldığı esas alınırsa bunu yazanın 2 türk 2 iranlı olduğu görülürse.. doğru olmaz..

tarih boyunca kur'an okunmadığı için bilinmediği için böyle algılatılır.. kadının sosyal hakkı elinden alınmaya çalışılır.. coğu hoca kadın calışamaz diye fetva verir..bağda bahce de calışan kimdir? Kur'an erkeklere verilen hakları kadınlara da verir.. bir cok ayette hem erkeğe hem kadına seslenilir.. ama ne hikmetse kadınlar es gecilir.. ibadetlerde sadece erkeğe verilmez kadına da verilir..

en basiti kur'anda islam dini haricinde evlenilmesi uygun görülmez..
ama bugün hocalar erkeğe bu hak var kadına yok der..
ama ayetlere baktığımızda hem kadına hem erkeğe bu hakkı vermiyor..

bunun gibi cok ayet vardır.. hatta bazı ayetlerdeki anlamı değiştirip erkeğe hitap şeklinde yaparlar..halbuki orada iki tarafa da seslenme vardır..

2 milyondan fazla hadis vardı bunların sadece 10 bini alınıp diğerleri atılmıştır.. ve bu 10 bin icinde bile cok sayıda yanlış hadisler mevcuttur..
peygamber tarafından hadisler yazdırılmamıştır.. ebubekir döneminde yazılmaya calışılmış sonra yakılmıştır.. ömer döneminde yazılmamış hadis uyduranlar dövülmüştür bunlardan biri de ebu hureyra dır.. en basiti hanefi mezhebinin kurucu sayılan (kendisi kurmamıştır ögrencileri onun yolundan gidip böyle bir mezhep oluşturmuştur) 50 ye yakın hadisi esas alıp diğerlerini red etmiştir ögrencilerine de bunların icinde yanlış varsa sizde red edin demiştir..hadisleri red etmek peygamberi red etmek değildir.. bu konuda buhari nin kafir diye reddiyesi vardır ebu hanefiye..

bunun gibi örneklemeler coktur.. kapanma ayetleri sabittir doğrudur..
mekke döneminde kapanma vardı ama yanlış kapanma olduğu için ayet inmiştir..ama ayet indi diye de bu kadınların sosyal alandan sosyal yaşamdan koparılması doğru değildir.. bazı şeyleri yaparken günümüzün şartları da göz önüne alınması gerekir..

en basiti kur'anda hacc ibadeti deveyle yapılıyor..ama günümüzde deveyle mi yapılıyor? bu gibi bir cok örnek vardır.. günümüzün şartları göz önüne alınmadan olduğu gibi kabullenirsek..
yemendeki gibi peygamber döneminde ok kılıc var diye günümüzün silahlarını red edip ok ve kılıcla savaş yapmaya calışmaya benzer..

kur'an evrenseldir..kadına ve erkeğe hitap eder.. ikisine aynı hakları verir..ikisine aynı şeyleri yasaklar.. kadına haram deyip erkeğe helal diyemeyiz.. bir cok yanlış programlar var doğru..ama bunu sadece kadına yasaklatıp erkeğe de helalleştiremeyiz.

aLLien

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1
hadislerin peygamberden 200 yıl sonra yazıldığı esas alınırsa bunu yazanın 2 türk 2 iranlı olduğu görülürse.. doğru olmaz..

tarih boyunca kur'an okunmadığı için bilinmediği için böyle algılatılır.. kadının sosyal hakkı elinden alınmaya çalışılır.. coğu hoca kadın calışamaz diye fetva verir..bağda bahce de calışan kimdir? Kur'an erkeklere verilen hakları kadınlara da verir.. bir cok ayette hem erkeğe hem kadına seslenilir.. ama ne hikmetse kadınlar es gecilir.. ibadetlerde sadece erkeğe verilmez kadına da verilir..

en basiti kur'anda islam dini haricinde evlenilmesi uygun görülmez..
ama bugün hocalar erkeğe bu hak var kadına yok der..
ama ayetlere baktığımızda hem kadına hem erkeğe bu hakkı vermiyor..

bunun gibi cok ayet vardır.. hatta bazı ayetlerdeki anlamı değiştirip erkeğe hitap şeklinde yaparlar..halbuki orada iki tarafa da seslenme vardır..

2 milyondan fazla hadis vardı bunların sadece 10 bini alınıp diğerleri atılmıştır.. ve bu 10 bin icinde bile cok sayıda yanlış hadisler mevcuttur..
peygamber tarafından hadisler yazdırılmamıştır.. ebubekir döneminde yazılmaya calışılmış sonra yakılmıştır.. ömer döneminde yazılmamış hadis uyduranlar dövülmüştür bunlardan biri de ebu hureyra dır.. en basiti hanefi mezhebinin kurucu sayılan (kendisi kurmamıştır ögrencileri onun yolundan gidip böyle bir mezhep oluşturmuştur) 50 ye yakın hadisi esas alıp diğerlerini red etmiştir ögrencilerine de bunların icinde yanlış varsa sizde red edin demiştir..hadisleri red etmek peygamberi red etmek değildir.. bu konuda buhari nin kafir diye reddiyesi vardır ebu hanefiye..

bunun gibi örneklemeler coktur.. kapanma ayetleri sabittir doğrudur..
mekke döneminde kapanma vardı ama yanlış kapanma olduğu için ayet inmiştir..ama ayet indi diye de bu kadınların sosyal alandan sosyal yaşamdan koparılması doğru değildir.. bazı şeyleri yaparken günümüzün şartları da göz önüne alınması gerekir..

en basiti kur'anda hacc ibadeti deveyle yapılıyor..ama günümüzde deveyle mi yapılıyor? bu gibi bir cok örnek vardır.. günümüzün şartları göz önüne alınmadan olduğu gibi kabullenirsek..
yemendeki gibi peygamber döneminde ok kılıc var diye günümüzün silahlarını red edip ok ve kılıcla savaş yapmaya calışmaya benzer..

kur'an evrenseldir..kadına ve erkeğe hitap eder.. ikisine aynı hakları verir..ikisine aynı şeyleri yasaklar.. kadına haram deyip erkeğe helal diyemeyiz.. bir cok yanlış programlar var doğru..ama bunu sadece kadına yasaklatıp erkeğe de helalleştiremeyiz.

konumuz kadinlar degil TVLERDEKI SEBEKLER program basina milyarlar alan zengin koca ariyan OZURLULER.... GENELLEME YAPMAK hos olmaz.

ORNEK HANIFE ve onun gibiler.

Resulullah efendimizin açıklamaları ile âyetin manası şöyle oluyor:
(Mümin kadınlara söyle, gözlerini [yabancı erkeklere bakmaktan]sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç,[Kolye, küpe, bilezik, kına, sürme gibi] ziynetlerini [ve ziynet taktıkları baş, kulak, kol ve ayaklarını] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31] (Celaleyn, Medarik)

sensizlikmis

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    469
normal örtünüyorlarsa ve kendilerine dikkat ediyorlarsa bir sıkıntı yoktur..
örtünme ayeti bellidir.. bunun tartışılması zaten beklenemez.. belli yaştan sonra ise örtünmenin normalleşmesi vardır..
ben ayetlere bakarım diğer kaynaklara bakmam.. örtünme var diye de o kişileri calışma hayatından uzaklaştıramayız..sosyal alanlarını kısıtlayamayız..
örtünme sadece kadın icin değil erkek icinde geçerlidir.. kadına giyim tarzı olarak verilir erkeğe de farklı şekilde verilmiştir.. ne hikmetse kadına verilen ön plana cekilir erkeğe verilenden bahsedilmez..bahsetmezler..cünkü işlerine böyle gelir..

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777
konumuz kadinlar degil TVLERDEKI SEBEKLER program basina milyarlar alan zengin koca ariyan OZURLULER.... GENELLEME YAPMAK hos olmaz.

ORNEK HANIFE ve onun gibiler.

Hoş bi tartışma ama lütfen dozu arttırmayın ve kullandığınız kelimelere dikkat edin, kimse engelli doğmak istemez.
zengin koca ariyan OZURLULER hiç yakışmamış ki burada dini konulardan söz açılmış.

Gıybete gerek yok bu da ayrı bi konu örnek verirken düşünerek verelim, hassas olalım çok rica ediyorum

El Presidente

" Sen bir aysın,ben kara gece.."
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    227
Tvlerde engelli insanlar gayette güzel evlenebiliyorlar ve bence bu yaşlılar, engelliler ve daha başka özel durumları olan insanların yuva kurmaları için güzel bir olanak.

Ancak gel gelelim;

"Uh, çok iyi oldu çok güzel iyi oldu taamı.
Şimdi meselam, evlilik olayını çok karıştırdılar.
Ha, aralarında bir fark kaldı, o farklan çok güzel oldu.
Meselam, herkesin hayatına kimse karışamaz.
Ha nasıl karışamaz?
Ben bu şekil geyinirim, bu bayan şu şekil geyinir, şuşu şekil geyinir.
Ha hiç kimse kimsenin bir hakkına karışmaya hakkı yok.
Özgürlüğü birdir. Ha evlilik kurban olduğum ya resulallah'tan gelir amma lakin öyle değildir."

İşin özeti, bu Hanife ile hayat geçmez genç. Evet sana diyorum onunla evlenmeyi düşünen. :p

aLLien

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1
Fiziki engelli insanlara gonderme yapmadim. Para icin kendisinden 20 yas buyuk insanlarla evlilik yapanlara engelli dedim ozurlu dedim carpitmayin.

Üst Alt