Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hangi İşletim Sistemi Zirvede?

CoDeX

Asi Ruh
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
osintro.jpg

İşletim sistemi pazarı dünyanın çeşitli bölgelerine göre farklılık gösterebiliyor. Ülkelerin gelişmişlik düzeyine ve ekonomomik durumuna göre şekillenen pazar Türkiye'de de dünya ortalamasına göre farklılıklar içeriyor.

Windows 7 zirvede

Statscounter sitesi tarafından sağlanan Türkiye işletim sistemi pazarına yönelik sonuçlar oldukça dikkat çekici. İlk sırada yüzde 62'lik pay ile Windows 7 bulunuyor. Win 7'nin ülkemizdeki kullanım oranı dünya ortalamasının neredeyse 7 puan üzerinde.

XP'den vazgeçemiyoruz

Microsoft'un desteği kestiği emektar Windows XP ise Türkiye'de ikinci olarak en çok tercih edilen işletim sistemi. Win XP'nin ülkemizdeki pazar payı yüzde 20'lere yaklaşıyor ve dünya ortalamasının 4 puan üzerinde.

Windows 8 yavaş yavaş

Büyük radikal değişimlerle gelen Windows 8 ise Ocak ayı itibarıyla yüzde 10'u aşmış durumda ve küçük yüzdeler ile payını artıyor. Windows 8.1'in payı ise yüzde 5'ler civarında. Apple'ın işletim sistemi OS X ise yüzde 0.87'lik bir paya sahip. Bakalım ülkemizdeki durum önümüzdeki aylarda nasıl şekillenecek?

newsos.jpg

Üst Alt