Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hamurlu Kuzu Budu (10 KİŞİLİK)

JuLia

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Haz 2009
  • Mesajlar
    2,228
  • MFC Puanı
    141
Malzemeler
1 adet bütün kemiksiz kuzu budu (yaklaşık 2,5 kg.)
6 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un
Karabiber, tuz

Yemeğin Tarifi
Kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın. Karışımı budun her tarafına sürün.

Unu bir kaba koyun, ortasını havuz gibi açın. Açılan boşluğa 2 su bardağından biraz az su koyup pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun bir kısmını süsleme yapmak için ayırın.

Hamuru unlanmış düz bir zemin üzerinde, budu tamamen saracak büyüklükte bir dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açın.

Budu açtığınız hamurun ortasına yerleştirip, dikdörtgenin önce kısa kenarlarını, sonra uzun kenarlarını üstüne doğru katlayın. (Budun her tarafı hamurla sarılmış olmalıdır) Hamura elinizle budun şeklini verin, birleşme yerlerini parmaklarınızla bastırarak yapıştırın.

Hamurlu budu ateşe dayanıklı bir kaba birleşme yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin. Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yapıp, üzerini kafes şeklinde süsleyin. Hamurun üzerine biraz un serpin, 200 derece ısıtılmış fırında 2 saat pişirin.

Hamurlu budu servis tabağına alın. Kabuk şeklini alan hamuru ortadan kırıp eti çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
 
Üst Alt