Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hamilelikte tehlikeli 7 komplikasyon

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    9 Haz 2015
  • Mesajlar
    12,474
  • MFC Puanı
    1,810
Hamilelikte tehlikeli 7 komplikasyon

Çoğu hamilelik normal seyrinde devam eder. Ancak bazı durumlar bebek ve annenin sağlığını, bazen de hayatını tehdit edebilir. İşte hamilelikte en tehlikeli 7 komplikasyon…


Düşük

Düşük, bebeğin hamileliğin ilk 20 haftasında iken yaşamını yitirmesidir. Hamileliklerin %10-20’lik kısmı düşükle sonuçlanır ve düşüklerin %80’lik kısmı 12 hafta öncesinde yaşanır. İlk 3 aylık dönemde görülen düşüklerin, kromozomal anormallikler sebebiyle meydana geldiğine inanılmaktadır. Bu anormallikler yumurtanın gelişmesini engellemektedir. İlk belirti genellikle kanlı akıntı veya kanamadır. Bu sebeple bu tür bir iz gördüğünüzde en kısa sürede doktorunuzu aramanız önerilmektedir. Doktorunuz düşükten şüphelenirse ultrason ile ne olduğuna bakacak ve muhtemelen bir kan testi yaptırmanızı isteyecektir.

Erken Doğum

37 haftadan önce yaşanan düzenli sancılar ve rahim kanalının açılmasına erken doğum denir. 37. haftadan önce doğan bebeklere prematüre bebekler denir. Prematüre doğum sağlık sorunlarına sebep olabilir. Çok erken yaşandığında bebeğin ölmesiyle sonuçlanabilir. Bebek doğumda ne kadar gelişmişse yaşama ve sağlıklı doğma şansı o kadar artar.

Preeklampsi

Preeklampsi hamilelerin % 5’ini etkileyen karmaşık bir rahatsızlıktır. Gebeliğin 20. haftasından sonra yüksek tansiyonunuz ve idrarınızda protein varsa preeklampsi teşhisi konur. Anne adaylarının büyük çoğunluğu bu rahatsızlığı doğum zamanına yakın bir periyotta ve hafif bir şekilde atlatır. Ağır vakalarda ise hayatı tehlikeye atan sağlık sorunları ve organ hasarları yaşanabilir. Preaklampsi şiddeti yüksek olan veya kötüye giden anne adaylarının erken doğum yapması gerekmektedir.


Amniyon Sıvısı Azlığı

Amniyon kesesi, bebeğin gelişimini sağlayan ve onu koruyan bir sıvı ile doludur. Bu sıvı gereğinden az olduğunda sağlığı tehdit eden sorunlar ortaya çıkabilir. Hamileliklerin %4’ünde kadınlar genellikle son 3 aylık dönemde olmak üzere amniyon sıvısı azlığından muzdariptir. Bu durum söz konusu olduğunda doktorunuz hamileliğinizi yakından izleyecek ve bebeğin gelişimini takip edecektir. Sorun ortaya çıkarsa erken doğum söz konusu olabilir.


Gebelik Şekeri

Tüm hamileler 24-28 hafta arasında rutin glukoz testleri yaptırmalıdır. Gebelik şekerinden diyet ve spor sayesinde kurtulmak mümkündür. Ancak kontrol altına alınmayan diyabet bebek için ciddi sağlık sorunları yaratabilir. Gebelik şekeri olan hamilelerin doğum sonrası hayatlarında tip 2 diyabet riski %25-50 arasındadır. Bu nedenle risk dikkate alınmalı ve kontrol altında tutulmalıdır.


Dış Gebelik

Döllenmiş bir yumurta rahmin dışında yerleştiğinde buna dış gebelik denir. Dış gebeliklerin çoğu fallop tüpünde yaşanır. Erken teşhis her sorunda olduğu gibi çok önemlidir. Çünkü büyüyen embriyo fallop tüpüne hasar verebilir ve iç kanama meydana gelebilir. Dış gebeliği rahme taşıma mümkün olmadığı için hamileliğin sonlandırılması tek çözümdür.


Plasenta Previa

Plasenta rahmin içerisinde rahim boynuna yakın bir yerde veya rahim boynunu kaplayacak şekilde duruyorsa plasenta previa söz konusudur. Hamileliğin ilk dönemlerinde pek sorun teşkil etmeyen plasenta previa, doğum yaklaştıkça problem yaratabilir. Kanama ve erken doğuma varan sorunlar yaşanabilir. Plasentanın konumu hamileliğin orta aşamalarında ultrason aracılığıyla kontrol edilir. Bu sorun 200 gebelikte 1 görülen bir durumdur. Plasenta previa sorunu olan hamilelerin sezaryen doğum yapması gerekmektedir.​
 
Üst Alt