- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Hamilelikte Dondurma Tüketiminde Dikkat Edilecek Hususlar?
Hamile iken her yediğinize ve her içtiğinize dikkat edersiniz. Anne adayları fazla kilo almamak ya da bebeğin sağlığını ön plana alarak beslendikleri için hamilelik döneminde her yenilen yiyecek öncesinde ne kadar yemeliyim mantığı ile yaklaşıldığı bilinen bir gerçektir. Çünkü hamilelik döneminde fazla kilo almak hem anne için hem de bebek için oldukça tehlikelidir.
*Haftada bir ya da iki kereden fazla dondurma tüketilmemelidir; aksi taktirde bilinçsiz olarak kilo alımı gerçekleşebilmektedir.
*Bir seferde 1 ya da 2 kaşıktan fazla dondurma tüketilmemeli; vücudunuz için gerekli olan kalsiyum
ihtiyacını genel olarak süt ve süt ürünlerinden karşılama tercihinde bulunulmalıdır.
*Dondurma tüketimi öncesinde son kullanma tarihi ve üretim koşulları ile ilgili bilgi sahibi olunan dondurma tüketimlerinde bulunulmalıdır.
*Pastorize edilmemiş sütlerden yapılan dondurma tüketimleri sonucunda listeria enfeksiyonu oluşabilme riskine karşı dikkatli harekete geçilmelidir.
*Yenilen dondurmanın kalan kısmı buzluğa kaldırılıp tekrar tüketilmemelidir; çünkü bakteri üretimi daha çok artacağı için en tehlikeli tüketim olacaktır.
Hamile iken her yediğinize ve her içtiğinize dikkat edersiniz. Anne adayları fazla kilo almamak ya da bebeğin sağlığını ön plana alarak beslendikleri için hamilelik döneminde her yenilen yiyecek öncesinde ne kadar yemeliyim mantığı ile yaklaşıldığı bilinen bir gerçektir. Çünkü hamilelik döneminde fazla kilo almak hem anne için hem de bebek için oldukça tehlikelidir.
*Haftada bir ya da iki kereden fazla dondurma tüketilmemelidir; aksi taktirde bilinçsiz olarak kilo alımı gerçekleşebilmektedir.
*Bir seferde 1 ya da 2 kaşıktan fazla dondurma tüketilmemeli; vücudunuz için gerekli olan kalsiyum
ihtiyacını genel olarak süt ve süt ürünlerinden karşılama tercihinde bulunulmalıdır.
*Dondurma tüketimi öncesinde son kullanma tarihi ve üretim koşulları ile ilgili bilgi sahibi olunan dondurma tüketimlerinde bulunulmalıdır.
*Pastorize edilmemiş sütlerden yapılan dondurma tüketimleri sonucunda listeria enfeksiyonu oluşabilme riskine karşı dikkatli harekete geçilmelidir.
*Yenilen dondurmanın kalan kısmı buzluğa kaldırılıp tekrar tüketilmemelidir; çünkü bakteri üretimi daha çok artacağı için en tehlikeli tüketim olacaktır.