ArtemiS
Onursal Üye
-
-
-
- MFC Puanı
- 1,019
Haftanın Kitap Önerileri
Bu hafta da öne çıkan kitaplar sayfamızda yer buldu.
Sevmek bir yetenektir
Her kalp en az bir kez aşk ateşine düşer Bu aşkı bir cümleye sığdırabilir misiniz? Sevdiklerinizi? Unutamadıklarınızı? Yazar Mario Leviden Bir Cümlelik Aşklar Bu kitap aşka inancını kaybetmeyenler için yazıldı. Çünkü sevmek bir yetenektir. Sahiden sevmek sahici bir hayat yaşamak demektir. Aşk da bir cümledir zaten. Kitapta yüz aşk ve yüz cümle var. (Everest Yayınları)
Dervişoğlu ile sohbet
Yazar Doğan Cüceloğlunun Dervişin Aklı/Prof. Ahmet Dervişoğlu İle Sohbetleri adlı kitabı çıktı. Bu kitapta, okulu olmayan Akçapınar köyünden bilge bir babanın inancıyla yola çıkarak okumaya başlamış, mezun olduğu fakülte de 9 yıl dekanlık yapmış dostum Ahmet Dervişoğluyla sohbet ettim. -Doğan Cüceloğlu- (Remzi Kitabevi)
Güzel cağrafyalar
Nasuh Mahrukinin Bir Hayalin Peşinde adlı kitabı raflardaki yerini aldı. Mahruki kitabı hakkında şunları söyledi: Değişik ülkeler, değişik kültürler ve insanlar tanımak istiyorum. Birbirinden güzel coğrafyalar, birbirinden güzel dağlar tanıdım. Artık, yaşama çok daha geniş bir perspektifle bakabiliyorum. (Alfa Yayıncılık)
Yunan Mezalimi raporları
Necip Azakoğlunun derlediği Dört Rapor/Müttefik Kuvvetler Komisyonunun (ABD, Büyük Britanya, Fransa, İtalya) Yunan Mezalimini Araştırma Raporları 1919-1921 adlı kitap çıktı.. 4 devletin temsilcilerinin oluşturduğu komisyon, 1919dan 1921e kadar Ege ve Marmarada yaptığı araştırmalar sonucu raporlar sunmuşlardır. Kuşakların bilmesi gerekli -Cahit Kayra (Tarihçi Kitabevi)
Gel de işin içinden çık
Çağdaş çocuk edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Yazar Sevim Aktan Gökkuşağı Yazı.. Otizmli kardeşini yaşamının merkezi kılabilen bir çocuğun narin kalbine dokunan yazar, olaylar karşısında sesi gür çıkmayanların sunabildiği sessiz ve derin sevgiyi duyumsatıyor. Çocukların naif dünyası arasındaki farkı büyük bir ustalıkla vurgulayan kitap, düşündürüyor (Günışığı Kitaplığı)
En havalı kitap
Bünyamin Sürmeliden Mavi Misket Havayı Koklayan Adam.. Meteorolog Bünyamin Sürmeli, yine havalı mevzulara giriyor. Sahi havanın ne olduğunu biliyor muyuz? Önemini biliyor muyuz? Aç durabileceğiniz süre: 48 saat ve üzeri; susuz kalma: 48 saat ve üzeri; havasız kalma: 2 dakika! İşte Türkiyenin en havalı kitabı. (Doğan Kitap)
Denizin yanında olmak
Yazar Orhan Tezden Fethiyede Yaz Kış Deniz Güncesi.. Deniz kıyısındaki yerleşimlerde yaşayanlar denize girme konusunda şanslı görünürler. Oysa bu pek doğru da sayılmayabilir. Nedenine gelince, denizin yanında olmak girmek anlamına gelmez çünkü. Bazen bu yerleşimlere 10-15 günlük tatile gelenlerin denize girdikleri gün sayısı, orada yaşayanların çoğunun denize girdikleri gün sayısından fazladır. Bu günce bunun için yazılmıştır!
Bıçkın delikanlıların diyarı
Fatih Ömeroğlu, payitahtın eğri büğrü sokaklarında bin yıldır âleme nizam veren yanılmaz doğrunun, Raconun öyküsünü anlatıyor. Raconun hüküm sürüp de arsızı uğursuzu terbiyeye secde ettirdiği topraklara destursuz girilmez; sayısız gözü karanın esamisini rüzgâra salmış payitahtta bahtiyarlığa zeval getirilmezdi. Ömeroğlu, Racon sahibi bıçkın delikanlılar diyarını aralıyor. (Kapı Yayınları)
Ol*maz böy*le şey
Ya*zar Bahaettin Kabahasanoğlundan Çarşamba Perisi Özgecan Yazar, cebindeki inci taneli tesbihi hatırlıyor ve çıkarıp Bu sizin diyerek uzatıyor. Tesbihi alan Mehmet Aslan, gittikçe daha da artan hıçkırıklara boğuluyor ve Olmaz böyle bir şey diye söyleniyor çünkü tesbihin ucunda iki lale vardı. (Librum Kitap)
İyi dadı bulmak için
Pedagogların büyük bir kısmı, bir annenin çocuğuna verebileceği önemli şeyler arasında doğru beslenme alışkanlığı, iyi terbiye gibi özellikleri sayar Gazeteci yazar Levent Gökmen Demirciler, Dadın Kadar Konuş kitabında, buna bir de iyi dadıyı ekliyor. (Caretta Yayınları)