Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Haberi olmadan soyadı değiştirilen şahsın hayatı alt üst oldu

İlda

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    114
Şanlıurfa’da haberi olmadan soyadı değiştirilen şahsın hayatı alt üst oldu

Şanlıurfa’da yaşayan Yaşar Tören, 20 sene evvel kim tarafından değiştirildiğini bilmediği soyadını istiyor. Turan var olan soyadının merasim yapıldıktan ardindan Parasal ve içsel sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını belirten Yaşar Tören, yetkilerden yardım bekliyor.

İHA’nın haberine göre, Şanlıurfa’nın Haliliye kazasina bağlı Ahmet Erseven semtinde yaşayan 57 yaşında olan Yaşar Tören, 20 sene evvel kim tarafından değiştirildiğini bilmediği soyadını art almak amaciyla her yolu denedi. İlk ve ortaokulu Şanlıurfa’da okuduktan ardindan yıllar evvel eşi ve çocuklarıyla birlikte Mersin’e taşındığını belirten Yaşar Tören, ikametgah kağıdını almak amaciyla Mersin Nüfus Müdürlüğüne gittiğinde soyadının değiştiğini öğrendi. 20 senedir çok sayıda dilekçeyle her yere başvurduğunu ama tek netice alamadığını aktaran Tören, “Atadan, dededen var olan Turan soyadımı istiyorum” dedi.

“37 YIL TURAN OLARAK YAŞADIM”

57 yaşında olan Yaşar Tören, 37 sene Turan soyadı ile yaşadığını ama ani soyadının değiştiğini öğrendiğini söyleyerek, “Ben yıllarca Yaşar Turan olarak hayatımı idame ettim. Askerliğim, okulum, yasamsal hayatım, sigortam her şeyim Turan soyadıyla oldu. dahada ardindan tek anda Turan var olan soyadım merasim oldu. Kim yaptı, nasıl oldu araştırıyorum ama buladım. Ortada soyadımızın değişmesi amaciyla tek arzuhal verende yok. 40 senedir Mersin’de yaşıyorum. İlk ve ortaokulu Şanlıurfa’da okudum. Şimdi tekrar Şanlıurfa’ya, memleketime geldim. Soyadımızın değişmesi amaciyla kim işlem yaptı, her yerde araştırdım. Ailede de soyadımızın değişmesi amaciyla kimse arzuhal vermedi. Askerliğimi de İzmir Lüleburgaz’da Turan soyadı ile yaptım. Gençliğimde Mersin’de hep Turan soyadı ile sigortalı çalıştım. Nasıl merasim oldu, anlayamadım” dedi.

“ATADAN, DEDEDEN SOYADIMIZ TURAN”

Atadan, dededen kendisine var olan Turan soyadını art istek eden yurttaş Yaşar Tören, “Atadan, dededen soyadımız Turan, bu soyadı ile memleketime hizmet ettim, askerliğimi yaptım. Arkadaşlarım bana soy isminin Turan mı yoksa merasim mi diyor. Bu soyadı nerden geldi bende bilmiyorum, diyorum. Soyadım nasıl değişti, nasıl oldu bendeniz de hiç tek şey bilmiyorum. mektep arkadaşlarım, asker arkadaşlarım beni Yaşar Turan olarak biliyor. Şimdi beni kimse Yaşar merasim olarak tanımıyor. Askerlik kaydım, mektep diplomam, sigorta kaydım hepsi Turan soyadı üstüne yapıldı. Şuanda merasim olduğu amaciyla hiçbir kaydım görünmüyor. Gençliğimde çalıştığımda Turan soyadı üstüne sigorta kaydım olduğu amaciyla şuanda merasim olduğundan yatırdığım sigorta primleri görünmüyor” ifadelerini kullandı.

“SOYADIM DEĞİŞTİ DİYE EMEKLİ OLAMIYORUM”

30 sene evvel eşinden ayrılarak yalnız yaşadığını aktaran Tören, yıllar evvel değişen soyadı hasebiyle çalisma süresini tamamlamis Başka bir deyişle emekli olamadığını söyledi. Tören, “Tek başıma yaşıyorum. Parasal vaziyetim da çok iyi değil ve soyadım değiştiği amaciyla ekmekli olamıyorum. 40 sene Turan olarak yaşadım, ardindan tek baktım soyadım merasim olarak değişmiş. Kurumlara arzuhal veriyorum, hepsi başka tek yere yönlendiriyor. Ankara’ya git dediler, arşivlere bak, her yere gittim ama tek netice alamadım. Yetkililerden tek isteğim bu yanlışın tek vakit evvel düzeltilmesi” şeklinde konuştu.

şanlıurfa

İlda

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    114
Dün akşam haberlerde izledim
Aklım hafizalam almadı ya .
Bunu yapan kişi ,işini biliyormuş

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı