Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güveçte Mantarlı Pirzola

Barbie

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    31 Ocak 2013
  • Mesajlar
    1,978
  • MFC Puanı
    53
Malzemeler:
  • 1 kg kuzu pirzola
  • 1 pırasa
  • 1 kırmızı biber
  • 250 gr istiridye mantarı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı pul biber (acı sevmezseniz azaltın)
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:
Pirzolalar yıkanır, süzülür. 1 kaşık zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, karabiber, tuz eklenir iyice karıştırılır. Güvecin tabanı yağlanır, pirzolalar dizilir. Diğer tarafta mantar iri iri doğranır, pırasa, sarımsak ve kırmızı biber doğranır. Tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve kalan zeytinyağı eklenir, harmanlanır. Etlerin üzerine yayılır...

guvectemantarlipirzola1.jpg


guvectemantarlipirzola2.jpg

Domatesler yarım ay şeklinde doğranır, resimde görüldüğü gibi dizilir. Güveç ocağa alınır, kaynayınca altı kısılır. Yarım saat kadar pişirilir. Önceden ısıtılmış fırında 210-220 derecede etler yumuşayıp yemeğin üzeri kızarana kadar pişirilir.

guvectemantarlipirzola3.jpg


guvectemantarlipirzola4.jpg


Kolay gelsin, Afiyet olsun...

guvectemantarlipirzola6.jpg
 
Üst Alt