-
- Üyelik Tarihi
- 31 Ocak 2013
-
- Mesajlar
- 1,978
-
- MFC Puanı
- 53
Malzemeler:
Yapılışı:
Pirzolalar yıkanır, süzülür. 1 kaşık zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, karabiber, tuz eklenir iyice karıştırılır. Güvecin tabanı yağlanır, pirzolalar dizilir. Diğer tarafta mantar iri iri doğranır, pırasa, sarımsak ve kırmızı biber doğranır. Tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve kalan zeytinyağı eklenir, harmanlanır. Etlerin üzerine yayılır...
Domatesler yarım ay şeklinde doğranır, resimde görüldüğü gibi dizilir. Güveç ocağa alınır, kaynayınca altı kısılır. Yarım saat kadar pişirilir. Önceden ısıtılmış fırında 210-220 derecede etler yumuşayıp yemeğin üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kolay gelsin, Afiyet olsun...
- 1 kg kuzu pirzola
- 1 pırasa
- 1 kırmızı biber
- 250 gr istiridye mantarı
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı pul biber (acı sevmezseniz azaltın)
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
Pirzolalar yıkanır, süzülür. 1 kaşık zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, karabiber, tuz eklenir iyice karıştırılır. Güvecin tabanı yağlanır, pirzolalar dizilir. Diğer tarafta mantar iri iri doğranır, pırasa, sarımsak ve kırmızı biber doğranır. Tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve kalan zeytinyağı eklenir, harmanlanır. Etlerin üzerine yayılır...
Domatesler yarım ay şeklinde doğranır, resimde görüldüğü gibi dizilir. Güveç ocağa alınır, kaynayınca altı kısılır. Yarım saat kadar pişirilir. Önceden ısıtılmış fırında 210-220 derecede etler yumuşayıp yemeğin üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kolay gelsin, Afiyet olsun...