Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güveçte Hamsili Pilav

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
MALZEMELER
1 kg hamsi
Kaseleri yağlamak için tereyağ

İÇ PİLAV İÇİN:
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
7-8 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
Tereyağ,sıvıyağ
Tuz

YAPILIŞI:
Hamsilerinizi temizleyip,kılçıklarını çıkarın,iyice yıkayın.Üzerlerine biraz tuz serpip,süzgeçte bekletin.Pirince 1 tatlı kaşığı tuz serpip birazda limon sıkıp üzerini kapatacak kadar ılık su ekleyin 15 dakika bekletip,pirinçleri iyice yıkayıp süzün.Daha sonra kabuklarını soyup,küp küp ince doğradığınız soğanları ardından fıstıkları tencerenize alın kavurun.

Pirinçleri ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak suyu,tuzunu,baharatları,kuş üzümünü ekleyip karıştırılır enson ince kıyılmış maydanozlarda eklenip kapağını kapatın altını kısın.Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.

Hamsili pilav için uygun güveç kaselerini tereyağıyla yağlayın.Hamsilerin sırt kısımları kasenin altına gelicek şekilde ve balıkların yarısı kaseden taşıcak şekilde hiç boşluk bırakmadan dizilir,hamsiler piştiklerinde biraz küçüldüklerinden hafif üzerlerine bindirerek dizmeye dikkat edin.

Dizme işlemi bittikten sonra içlerini iç pilav ile doldurulur, kenarlardan taşan hamsiler pilavın üzerine kapatılır, boşlukta kalan yerlerede hamsilerin sırt kısmı dışarı bakıcak şekilde konur.Her kasenin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağ koyup 180-190 derecelik fırında hamsiler kızarana kadar pişirin,çok fazla tutmamak gerekir balıklar kuruyor yoksa,sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun ..

531882_10151418264399847_1134327888_n.jpg
 
Üst Alt