- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
MALZEMELER
1 kg hamsi
Kaseleri yağlamak için tereyağ
İÇ PİLAV İÇİN:
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
7-8 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
Tereyağ,sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI:
Hamsilerinizi temizleyip,kılçıklarını çıkarın,iyice yıkayın.Üzerlerine biraz tuz serpip,süzgeçte bekletin.Pirince 1 tatlı kaşığı tuz serpip birazda limon sıkıp üzerini kapatacak kadar ılık su ekleyin 15 dakika bekletip,pirinçleri iyice yıkayıp süzün.Daha sonra kabuklarını soyup,küp küp ince doğradığınız soğanları ardından fıstıkları tencerenize alın kavurun.
Pirinçleri ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak suyu,tuzunu,baharatları,kuş üzümünü ekleyip karıştırılır enson ince kıyılmış maydanozlarda eklenip kapağını kapatın altını kısın.Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Hamsili pilav için uygun güveç kaselerini tereyağıyla yağlayın.Hamsilerin sırt kısımları kasenin altına gelicek şekilde ve balıkların yarısı kaseden taşıcak şekilde hiç boşluk bırakmadan dizilir,hamsiler piştiklerinde biraz küçüldüklerinden hafif üzerlerine bindirerek dizmeye dikkat edin.
Dizme işlemi bittikten sonra içlerini iç pilav ile doldurulur, kenarlardan taşan hamsiler pilavın üzerine kapatılır, boşlukta kalan yerlerede hamsilerin sırt kısmı dışarı bakıcak şekilde konur.Her kasenin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağ koyup 180-190 derecelik fırında hamsiler kızarana kadar pişirin,çok fazla tutmamak gerekir balıklar kuruyor yoksa,sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun ..
1 kg hamsi
Kaseleri yağlamak için tereyağ
İÇ PİLAV İÇİN:
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
7-8 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
Tereyağ,sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI:
Hamsilerinizi temizleyip,kılçıklarını çıkarın,iyice yıkayın.Üzerlerine biraz tuz serpip,süzgeçte bekletin.Pirince 1 tatlı kaşığı tuz serpip birazda limon sıkıp üzerini kapatacak kadar ılık su ekleyin 15 dakika bekletip,pirinçleri iyice yıkayıp süzün.Daha sonra kabuklarını soyup,küp küp ince doğradığınız soğanları ardından fıstıkları tencerenize alın kavurun.
Pirinçleri ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak suyu,tuzunu,baharatları,kuş üzümünü ekleyip karıştırılır enson ince kıyılmış maydanozlarda eklenip kapağını kapatın altını kısın.Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Hamsili pilav için uygun güveç kaselerini tereyağıyla yağlayın.Hamsilerin sırt kısımları kasenin altına gelicek şekilde ve balıkların yarısı kaseden taşıcak şekilde hiç boşluk bırakmadan dizilir,hamsiler piştiklerinde biraz küçüldüklerinden hafif üzerlerine bindirerek dizmeye dikkat edin.
Dizme işlemi bittikten sonra içlerini iç pilav ile doldurulur, kenarlardan taşan hamsiler pilavın üzerine kapatılır, boşlukta kalan yerlerede hamsilerin sırt kısmı dışarı bakıcak şekilde konur.Her kasenin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağ koyup 180-190 derecelik fırında hamsiler kızarana kadar pişirin,çok fazla tutmamak gerekir balıklar kuruyor yoksa,sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun ..