Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güveçte Etli Nohut Tarifi

Cohen

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,686
  • MFC Puanı
    66
guvecte-etli-nohut-tarifi.jpg


Güveçte Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler


  • 2 su bardağı nohut,
  • 500 gr dana kuşbaşı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 2 çorba kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • Tuz,
  • Pul biber,
  • Karabiber,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • Sıcak su.
Güveçte Etli Nohut Yapılışı

Nohutları yıkayıp bir gün önceden ıslatalım.
Ertesi gün suyunu süzelim ve tencereye alalım.
Nohutların üzerini geçecek şekilde su ilave edip 1 taşım kaynatalım ve suyunu süzgeçte süzelim.
Güveç tenceresine kuşbaşı etleri koyup kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
Üzerine ince ince doğradığımız soğanı, biberleri ve sıvı yağı ilave edip 5 dakika kavuralım.
Sonra salçaları, baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Daha sonra haşlanan nohutları ilave edip 10-15 dakika kavuralım.
Malzemelerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edelim.
Kısık ateşte ağzı kapalı şekilde yaklaşık 1,5-2 saat pişirelim.
Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz. Pişme süresi nohudun cinsine göre değişebilir.
 
Üst Alt