Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
Güveçte Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut,
- 500 gr dana kuşbaşı,
- 1 adet kuru soğan,
- 1 adet kırmızı biber,
- 2 adet yeşil biber,
- 2 çorba kaşığı biber salçası,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası,
- Tuz,
- Pul biber,
- Karabiber,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
- Sıcak su.
Nohutları yıkayıp bir gün önceden ıslatalım.
Ertesi gün suyunu süzelim ve tencereye alalım.
Nohutların üzerini geçecek şekilde su ilave edip 1 taşım kaynatalım ve suyunu süzgeçte süzelim.
Güveç tenceresine kuşbaşı etleri koyup kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
Üzerine ince ince doğradığımız soğanı, biberleri ve sıvı yağı ilave edip 5 dakika kavuralım.
Sonra salçaları, baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Daha sonra haşlanan nohutları ilave edip 10-15 dakika kavuralım.
Malzemelerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edelim.
Kısık ateşte ağzı kapalı şekilde yaklaşık 1,5-2 saat pişirelim.
Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz. Pişme süresi nohudun cinsine göre değişebilir.