Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Günlük işler Yaparken Okunması Gereken Dualar

ELizanGüL

"Şüphe ettiğin ne varsa vazgeç"
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,623
Günlük işler Yaparken Okunması Gereken Dualar

Dua, Allah'a yalvarma, ondan bir şey isteme demektir. Bütün kâinatı, içindeki en büyük şeyden en küçük şeye kadar Allah yaratmıştır.

Biz de dua ederken Allah'a yalvarırız, en büyük şeyden en küçük şeye kadar ondan isteriz. Rabb'imiz de, bir şey isteyeceksek kendisinden dilememizi ister. Bizim isteklerimize karşılık vereceği için bizim içimize istemek duygusunu koymuştur.

Dua etmek ibadetin özüdür. Sürekli Rabb'imize dua etmemiz bizim O'na inandığımızı O'na sevdiğimizi de gösterir. Biz dua ederken bir şeyler isteriz, bunun yanında dua etmemizin şöyle bir anlamı da vardır: Allah'ım, senin her şeye gücün yeter. Sen kâinatta olan her şeyi görür işitirsin. Benim de sesimi duyarsın. Bu yüzden Sana dua eder, ne isteyeceksem Senden isterim.

Ayet-i Kerime:

Gerçek dua O'nadır. O'nun dışında yalvarıp durdukları ise onlara hiçbir şeyle cevap veremezler. (Ra'd suresi, 14. Ayet)

Hadis-i Şerif

Acele etmediğiniz müddetçe her birinizin duasına icabet olunur. Ancak "Ben Rabb'ime dua ettim duamı kabul etmedi." diye acele eden var.

Var mısınız bu güzel duaları ezberlemeye!

'Allah katında, dua kadar hoşa giden, kabul gören değerli, üstün bir şey yoktur.'Hadis-i Şerif

Sabah uyanınca: Rabbim! Bu güzel günde bana hayırlar ver. Çünkü senden başka kimsenin buna gücü yetmez.

Yüzümüzü yıkarken: Tövbeleri çokça kabul eden Rabbim! Suyla beraber yüzüm nasıl temizleniyorsa kalbimi de öylece temizle. Günahlarımı bağışla.

Bir işe başlarken: Rabbim! kolaylaştır, zorlaştırma, işimi hayırla tamamlamayı nasip et.

Yemek yedikten sonra: Ey bizi nimetleriyle donatan Rabbimiz! Burada bize tattırdığın nimetlerini cennette de yedir.

Kitap okurken, okula giderken: Gizli, açık her şeyin bilgisine sahip olan Allah'ım! Bana faydalı bilgiler öğrenmeyi nasip et.

Sevinince: Ey bana bu sevinci tattıran Allah'ım! Sevincimi artır ve bana çokça şükreden kullarından olmayı nasip et.

Üzülünce: Ey sıkıntıları gideren, kalpleri ferahlatan Rabbim! Üzüntümü gider, gönlüme ferhalık ver.

Uyumadan önce: Rabbim! Bugün işlediğim günahları bağışla. Yaptığım iyilikleri de tekrar tekrar yapmayı nasip et. Çünkü sen tevbe eden kullarını çok seversin.

Üst Alt