Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güneş Gözlüğü Ne Zaman Takılır?

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    9 Haz 2015
  • Mesajlar
    12,474
  • MFC Puanı
    1,810
Göz Hastaliklari Uzmani Op. Dr. Fatma Caner, kis aylarinda da günes gözlügü takilmasi gerektigini belirtti.

Özel Dogus Hastanesi Göz Hastaliklari Uzmani Op. Dr. Fatma Caner, halk arasinda günes gözlügünün sadece yaz aylarinda takilacagina dair yanlis bir inanis oldugunu belirterek, ultraviyole isinlarin göz için hala tehlikeli oldugunu bildirdi. Op. Dr. Caner halki uyararak, "Gözünüzü seviyorsaniz günes gözlügünü çikartmayin" dedi. Fatma Caner, ultraviyole isinlarinin yaz-kis etkili oldugu Mersin gibi illerde günes gözlüklerinin kis aylarinda da takilmasi gerektigine dikkat çekti. Bunun göz sagligi açisindan önemli oldugunu vurgulayan Fatma Caner, "Ultraviyole isinlari yaz aylarinda yogunlasir, fakat kis aylarinda da ultraviyole isinlarina dikkat edilmesi gerekir. Mersin'de kis aylarinda da ultraviyole isinlari göze zarar verebilecek boyutlardadir" dedi.

Mersin'de en çok karsilastiklari sorunlarin basinda katarakt, göz alerjisi ve göz eti rahatsizliklarinin geldigine isaret eden Caner, bu sorunlarin olusmasindaki en büyük etkenin zararli ultraviyole isinlari oldugunu bildirdi. "Bu isinlardan korunmanin tek yolu ise açik havada günes gözlügü takmaktir" diyen Op. Dr. Fatma Caner, kis aylari gelmesine ragmen günes gözlügü takma aliskanligindan vazgeçilmemesini istedi.

Halki katarakt konusunda da uyaran Göz Hastaliklari Uzmani Caner, ultraviyole isinlarinin katarakti tetikleyen etkenlerin ilk sirasinda yer aldigina dikkat çekti. Genellikle yaslilarda görülen bir hastalik olan kataraktin, gençlerde de yaniklar, çarpma ve darbelerle ortaya çiktigini ifade eden Fatma Caner, bu hastaligi anlamak için göz kontrolünün sart oldugunu kaydederek, "Zira hastalarimiz hafif bir puslu görmeyi, biraz az görmeyi çok algilamayabilirler. Düzenli kontrol sayesinde hastalarimizda erken kataraktlari tespit etmemiz daha da kolaylasir. Gözünde okurken veya etrafa bakarken görmesi kendine yetmeyen bir kisi katarakt açisindan muayene olmali" diye konustu. Katarakt olan bir hastanin ameliyat olmasi gerektigini de ifade eden Caner, gözün isiktan rahatsiz olmasi, tek gözde çift görme, gece görüsünün problemli olmasi, isiklardan rahatsizlik duyulmasi, renklerin solmasi, gözlük cami ya da lenslerde degisiklik olmasi, gözün önünde bir perde varmis hissi gibi birçok belirtinin katarakt hastaliginin habercisi olabilecegini belirtti.

Göz Hastaliklari Uzmani Op. Dr. Fatma Caner, çok nadir de olsa kataraktin dogustan da olabilecegini belirterek, problemi olmasa bile çocuklarin en geç 2 yasinda göz hekimine götürülmesi ve çocuk hekimlerinin de bu konuda hassas davranmasi gerektigini söyledi. Caner, ayrica gözlerinde herhangi bir problem olmayan kisilerin bile yilda en az bir kez göz kontrolünden geçmesi gerektigini vurgulayarak, "Böylece sonrasinda körlüge kadar uzanabilecek rahatsizliklari erken teshis sayesinde önleyebiliriz" diye konustu.
 

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    9 Haz 2015
  • Mesajlar
    12,474
  • MFC Puanı
    1,810

SAHTE GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ KÖRLÜĞE NEDEN OLABİLİYOR!


Güneş gözlüğü göz sağlığı açısından özellikle yazın mutlaka kullanılmalıdır ama yanlış seçildiğinde telafisi zor zararlara yol açabilir.

Yaz aylarında hem güneşin zararlı ışınlarından korunmak, hem de estetik açıdan güzel görünmek adına birçok kişi güneş gözlüğü kullanıyor. Dışarı çıkıldığında güneş ışınlarına karşı göz sağlığı açısından güneş gözlüğü mutlaka kullanılmalıdır. Fakat bilinçsiz olarak gözlük seçimi yapmak geri dönüşü kimi zaman zor olan göz hastalıklarına neden oluyor. Alınan güneş gözlüklerinin sahte olmamasına dikkat edilmeli.

Doğan Sağlık Grubu Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Uyguner; ”Sahte güneş gözlükleri; güneşten gelen zararlı ışıklara karşı gözü korumuyor. Aksine; renginden dolayı gözbebeklerini fazla büyüterek gözü güneşin zararlı ışınlarına maruz bırakıp kalıcı zararlara hatta körlüğe yol açıyor. Sahte gözlük takmak yerine hiç gözlük kullanmamak daha sağlıklı olacaktır.” dedi.

* Gözlüğün daha iyi bir koruma sağlayabilmesi için yüksek dozda ultraviyole süzen bir camdan yapılması gereklidir. Ultraviyole süzen camlardan “Polarize camlar” son derece sağlıklıdır. Güneş gözlüğü alınırken gözlüğün, ultraviyole ışınlarının süzdüğüne dair bir sertifikası olup olmadığına dikkat edilmelidir.

* Güneş gözlüklerinin çerçevesi mutlaka kişinin göz yapısına uygun olarak seçilmelidir. Gözlüğün tam koruma sağlayabilmesi için, gözü üstten ve yandan gelen ışınlara karşı da koruması gerekir.

* Kare yüze sahip olan kişiler; kavisli çerçeve tercih etmeli
* Uzun yüze sahip olan kişiler; çerçeveler yüzü kaplamalı
* Yuvarlak yüze sahip olan kişiler; açılı çerçeveleri tercih etmeli
* Oval yüze sahip olan kişiler; çerçeveler yüz büyüklüğüyle orantılı olmalı
 
Üst Alt