Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güllü Çilekli Turta

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
gullu_cilekli_pasta.jpg


Malzemeler:
Pandispanya için:
4 adet yumurta
8 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
12 çorba kaşığı ılık su
8 çorba kasigi tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu​
Kremasi için:
2 su bardağı süt
3 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı tozşeker
3 adet yaprak jelatin
250 gram çilek
1 çay kaşığı gülsuyu
Yarim su bardağı krema​

Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı - 1 adet kırmızı gül - Yarım çay bardağı su​

Süslemek için:
Çilek, gül yaprağı, pudraşekeri​
TARİFİ
Tozşekeri, oda sıcaklığındakı yumurtaları ve yumurta aklarını mikserle çırpın. Unu eleyerek ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı bekletmeden 22x24 cm çaplı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmıı 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp kalıptan çıkartın ve soğutun. Enlemesine ikiye ayırın. Parçalardan birini tekrar kalıba alın. Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Soğuk sudan çıkartıp, 3 çorba kaşıgı sıcak suda eritin. Jelatin, tozşeker, frambuazve kremayı çırpın. Bu karışımı kalıptakı pandişpanyanın üzerine yayın. Kalıbı buzdolabında 1-2 saat bekletin. Krema sertlesince diğer pandispanyayi kremanin üzerine kapatın. Diğer tarafta labne peyniri, krema ve tozşekeri çırpın. Pastanın üzerine sürün. Frambuazla süsleyip servis yapın.​

 
Üst Alt