Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

güllerin anlamları

GirL

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    5
güllerin anlamları
Sosyal,Arkadaş Canlısı
[FONT=Times New Roman, Times, serif]Çiçek dili ilk defa 1600'lı yıllarda İstanbul'da oluşmaya başlamıştır.,Fransız Lady Mary Wortley Montagu tarafından da İngiltere'ye ve tüm Avrupaya yayılmıştır.Daha sonra Fransa'da 800 çiçeğin ne anlama geldiğine dair Le Langage des Fleurs adlı bir kitap yayınlanmıştır.[/FONT]

[FONT=Times New Roman, Times, serif]Çiçekler[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif] ve Güller bir araya getirilerek ve düzenlenerek duygularımızın hoş bir ifadesi olarak sunulabilirler.Dikenleri ayıklanmış,sadece yaprakları ile birlikte bir gül goncası;"Artık korkmuyorum,umut ediyorum" anl..... gelir.Dikenleri ve yapraklarının hepsi ayıklanmış sadece bir gül goncası ise;"Umut edecek veya korkacak birşey yok."anl..... gelir.İki gonca üzerinde tam açılmış bir gül ise gizlilik anlamını ifade eder.Verilen Gül'e dudaklarla dokunmak;"EVET",verilen gülün taç yapraklarını kopartıp atmak ise;"HAYIR" anl..... gelir.Eğer bir gül çiçeği ters çevrilmiş olarak verilirse anlamıda tersini ifade eder.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif]Gül Yaprağı[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif] ; ümit var,ona sarılın demektir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif]Gül Sapı[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif] ; sıkıntı,üzüntüyü ifade eder.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif]Gül Dikeni[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif] ; "her bulut gümüş bir çizgiye sahipdir" anl..... eş düşer.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif]Kırmızı ve beyaz karışımlı gül ; birliktelik anl..... gelir."Senin için ölürüm bile,bizin aşkımız herşeyden üstündür." ,birlikte yaşamak istediğini belirtir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif]Dikensiz Gül ; erken arkadaşlık ve birlikteliği istemeyi de ifade eder.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif]Sarı Gül ; azalan sevgiyi ve aşkıda ifade eder.Ayrıca arkadaşlık ve sevinçli olduğu anl..... da gelir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif]Mercan Renkli Güller[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif] ; arzulu,tutkulu,istekli ve şehvetli olduğunuzu ifade eder.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif]Beyaz Gonca Gül ; aşk'tan habersiz kalp anl..... da gelir.Ayrıca "Ben sana değer veriyorum" anlamını da ifade eder. [/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif]Pempe Gül ; gönül koyma anlamını da gelir.Ayrıca mükemmel mutluluk ifadesidir. [/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif]Koyu Pempe [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]; "Teşekkür Ederim" anl..... gelir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif]Buket Güller [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]; şükranlığı,minnettarlığı ifade eder.[/FONT]

Gül'ün Genel Anlamı
[FONT=Courier New, Courier, mono]Aşk,Güzellik[/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Gül Yaprağı[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]"Ümit var ona sarıl."[/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Gül Dalı[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]Üzüntü,sıkıntı[/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Gül Dikeni[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]"Her bulut gümüş bir çizgiye sahiptir."[/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Beyaz Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]Masumiyet,Özgürlük,Sadelik[/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Beyaz Gül Tomurcuğu [/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]İffet,Namus[/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Solmuş Beyaz Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]Bir yaşam boyu aşk için yemin etmek.[/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Küçük Beyaz Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]"Aşık olmak için siz genç sayılırsınız."[/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Kırmızı Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]"Seni Seviyorum",Tutku,şehvet,Güzellik,[/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Kırmızı Gül Tomurcuğu[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]Temizlik,Masumluk, "Ben sana uygunum." [/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Kırmızı Gül Yaprağı[/FONT]
Saf Güzellik, "Ben senin mutlu olmanı istiyorum."

[FONT=Courier New, Courier, mono]Kırmızı Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]Aşırı tutkulu aşk,Romantik Aşk, [/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Koyu Kırmızı Gül[/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]"Senin aşkın için ölüyorum." [/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Çok Koyu Kırmızı Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]Utanç,Haya,Ar[/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Aşırı Koyu Kırmızı Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]"Ben son nefesini verene kadar seni bekleyeceğim ." [/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Pempe Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]Güzel Kız[/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Büyük Çiçekli pempe Gül [/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]"Ben hamileyim." [/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Sarı Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]"Seni Seviyorum.", Arkadaşlık, "Senin aşkından yoruldum.",İffetsizlik, Kıskançlık, "Arkadaşlığımızı bitirelim." [/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Orta Hacimli Sarı Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]"Sen ikiyüzlüsün." [/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Küçük Sarı Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]"Arkadaşlığımızı bitirelim ama öfkelenmek yok." [/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Kırmızı ve Beyaz Karışımlı Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]Heyecanlı kalp, Birliktelik[/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Çok Katmerli Taç Yapraklı Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]Gurur,Övünç,İftihar "Bana Gülme!." [/FONT]

Tek Taç Yapraklı Gül
[FONT=Courier New, Courier, mono]Saf,temiz kutsal,ilahi aşk, Saygı,Hürmet,İitibar[/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Dikeni Az Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]İçten,Samimi ve arkadaşca[/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Dikenli Tomurcuk Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]Saflık,Masumiyet [/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Üç Tomurcuklu,Bir çiçekli Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]"Sonsuza kadar onu sakla,gizli tut." [/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Bir tomurcuk ve İki Gül Çiçekli Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]"Onu şimdilik gizli tut,sakla" [/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Çiçek Dolu Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]"Ben evli bir bayanım." [/FONT]

[FONT=Courier New, Courier, mono]Yabani Gül[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono]Kalbini sunmak.[/FONT]

redrose_md_clr.gif

[FONT=Times New Roman, Times, serif]Kırmızı Gül; "Seni Seviyorum" anlamını ifade eder.[/FONT]
white_rose_md_clr.gif

[FONT=Times New Roman, Times, serif]Beyaz Gül; "Sen çok güzelsin,sana değer veriyorum" demektir.[/FONT]
yellow_rose_md_clr.gif

[FONT=Times New Roman, Times, serif]Sarı Gül; "Sürekli seni düşünüyorum" anlamını ifade eder.[/FONT]
pinkrose_md_clr.gif

[FONT=Times New Roman, Times, serif]Pempe Gül; "Sen çok hoş ve güzelsin" demektir[/FONT]

Üst Alt