- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Gereken Malzemeler:
Yarım kilo gül yaprağı (kokulu pembe gül)
1 kilo toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
1 limon
Yarım litre su
Hazırlanışı:
1:Güllerin yapraklarının dibindeki beyaz kısımlar kesilerek bol su ile yıkanarak süzülür.
2:Yıkanıp süzülen gül yaprakları su ve limon tuzu, sıkılmış bir limonun suyunu ilave edip ağzı kapalı bir kavanoza konur.
3:Gül kokusunun işlemesi için 1 hafta kavonoz açılmadan bekletilir.
4:Yapraklar suya rengini verdiğinde elde edilen mayhoş gül suyu süzülerek, içerisine şekerimizin yarısı ilave edilerek karıştırılır.
5:Kalan şeker ise çeyrek litre su ilave edilerek şekerli su oluşturulur.
6:Başka bir şişede her iki karışım karıştırılır, ağzı hava almayacak şekilde serin bir yerde saklanır.
7:Servis edilirken su bardaklarına iki parmak şurup konularak üzerine soğuk su eklenir ve arzuya göre buz ilave edilir.
Yarım kilo gül yaprağı (kokulu pembe gül)
1 kilo toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
1 limon
Yarım litre su
Hazırlanışı:
1:Güllerin yapraklarının dibindeki beyaz kısımlar kesilerek bol su ile yıkanarak süzülür.
2:Yıkanıp süzülen gül yaprakları su ve limon tuzu, sıkılmış bir limonun suyunu ilave edip ağzı kapalı bir kavanoza konur.
3:Gül kokusunun işlemesi için 1 hafta kavonoz açılmadan bekletilir.
4:Yapraklar suya rengini verdiğinde elde edilen mayhoş gül suyu süzülerek, içerisine şekerimizin yarısı ilave edilerek karıştırılır.
5:Kalan şeker ise çeyrek litre su ilave edilerek şekerli su oluşturulur.
6:Başka bir şişede her iki karışım karıştırılır, ağzı hava almayacak şekilde serin bir yerde saklanır.
7:Servis edilirken su bardaklarına iki parmak şurup konularak üzerine soğuk su eklenir ve arzuya göre buz ilave edilir.