Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Gül Şurubu Tarifi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Gereken Malzemeler:

Yarım kilo gül yaprağı (kokulu pembe gül)
1 kilo toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
1 limon
Yarım litre su

Hazırlanışı:

1:Güllerin yapraklarının dibindeki beyaz kısımlar kesilerek bol su ile yıkanarak süzülür.
2:Yıkanıp süzülen gül yaprakları su ve limon tuzu, sıkılmış bir limonun suyunu ilave edip ağzı kapalı bir kavanoza konur.
3:Gül kokusunun işlemesi için 1 hafta kavonoz açılmadan bekletilir.
4:Yapraklar suya rengini verdiğinde elde edilen mayhoş gül suyu süzülerek, içerisine şekerimizin yarısı ilave edilerek karıştırılır.
5:Kalan şeker ise çeyrek litre su ilave edilerek şekerli su oluşturulur.
6:Başka bir şişede her iki karışım karıştırılır, ağzı hava almayacak şekilde serin bir yerde saklanır.
7:Servis edilirken su bardaklarına iki parmak şurup konularak üzerine soğuk su eklenir ve arzuya göre buz ilave edilir.
 
Üst Alt