Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Gobit Ekmeği Tarifi'nin Malzemeleri

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
gobit-ekmegi1.jpeg



1 kg un ( elenmiş olmalı)
10 gram yaş maya (1 paket)
3 çorba kaşığı ekşimiş sulu yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
4-5 su bardağı ılık su
Üzeri için ;

2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı ılık süt ( karıştırıyoruz)
Gobit Ekmeği Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle belirteyim, bu hamur miktarından yaklaşık 25 -30 adet çıkıyor fakat ben buzluğa atıp daha sonrada tükete bildiğimiz bi ekmek olduğu için çok yapıyorum siz yarıya indire bilirsiniz malzemeyi, dilerseniz çok yapıp sizde buzluğa atabilirsiniz

Hamur için belirtilen tüm malzemeleri derin bir kaba alıp (sıcaklığını hissetmelisiniz suyun ) ılık su ile yoğurup, yumuşacık bir hamur yapıyoruz. 10- 15 dk kadar yoğurduğumuz hamuru ağzı kapalı şekilde ılık bir ortamda 1 saat mayandırmaya bırakıyoruz, mayalanan hamur 2. kez tekrar yoğurup ( havasını almamız gerekli ) yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp, üzerini örterek yarım saat kadar daha dinlendirip ,her bezeyi un yardımı ile 2 cm kalınlıkta açıyoruz.*Açılan ekmekleri yağlı kağıt şeriki tepsiye dizilip, üzerine fırça ile yoğurtlu süt karışımından sürüp ekmeklerin tepside kabarması için on dk kadar bekletiyoruz.*Ekmekler tepside mayalanırken, fırını 190- 200 dc iyice ısıtıyoruz. (yaklaşık on dk) Isınan fırının üste yakın katına tepsimizi sürüyoruz, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, fırını sık sık kontrol edin çabuk pişiyorlar ki kurumasın ekmekleriniz. (fırın iyi ısınmalı ki, ani sıcaklık etkisiyle ekmeler balon gibi kabarıp içinin açılmasıyla cep dediğimiz kısımları oluşsun) (içerisine yeşillik, peynir, tavuk, köfte, et vs doldurmamız için oluşan kısım) fırından çıkan ekmekleri soğumaya bırakıyoruz. Ekmeği kestiğimizde içindeki oluşan boşluğa; Daha önce de belirttiğim gibi et ,köfte, balık, tavuk ,yeşillik,peynir sandiviç tarzı neyi seviyorsanız doldurup ayranla servis yapabilirsiniz.​
 
Üst Alt