Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

GNU-Linux'da UEFİ BİOS / KLASİK BİOS Sıfırlama

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,230
Sorun-1 :

BIOS'u sıfırlamam gerekiyor. Dizüstü bilgisayarıma bir göz attım ama CMOS pili ve atlama kablosu bir sürü şeyle kaplı ve hepsini çıkarmak içimden gelmiyor. Ubuntu kullanarak BIOS'u sıfırlamanın bir yolu var mı?

Sorun-2 (bir forum sitesinden alındı)

arkadaslar daha önce windows kullanıyordum debian kurdum sonra sildim ubuntu kurdum biosta 2 de efi var ubuntu diye diğerini silemiyorum işletim sisteminde sürekli hatalar oluyor ne yapmam lazım

Şimdi bu iki soruya tek bir yanıt verelim

Adımlar

1.Flash belleğe bir Debian kökenli linux dağıtımı yazdırın.(Mesela GNU Linux Mint,Ubuntu veya Debian'ın kendisi)

2.Bütün özel verilerinizi yedekleyin.

3.Sistemi Flash bellek üzerinden açın ...

4.Root hakları ile bir terminal açın ve komut satırına sırasıyla aşağıdaki komutları sıra ile yazın ve klavyeden enter tuşuna basın.

Bash:
modprobe nvram
Bash:
dd if=/dev/zero of=/dev/nvram

5.Sistemi yeniden başlatın ve sistemi yeniden Flash Bellek üzerinden başlatın. Ve canlı dağıtımda bulunan GParted yazılımını çalıştırın.
gparted.png

6.Gparted yazılımında ;

Aygıt >>> Bölümlendirme Tablosu oluştur (bundan önce diskin tüm bölümleri tek bir bölüm halinde olmalıdır.) tıklayın .

7.Açılan ek pencere de eski MS-DOS tablosunu silin yerine yenisini oluşturun.Sistem ikinci defa restart.....

8.Üçüncü kez sistemi GNU-Linux Dağıtımı ile açın ve Gparted ile tek bölüm halindeki diski tekrar kafanıza göre yapılandırın.

Şimdi işletim sistemi kurabilirsiniz.Geçmiş olsun....Tebrikler Linux'la BİOS resetlemeyi de öğrendiniz.

Son düzenleme:
Üst Alt