-
-
-
- MFC Puanı
- 15,970
Merhabalar
1.ADIM : CTRL + alt + T tuş kombinasyonu ile bir terminal penceresi açın
2.ADIM: Açılan terminal penceresinde komut satırına
yazarak "root kullanıcı haklarını" üzerinize alınız.
3.ADIM : root kullanıcısı kipinde, komut satırına
yazın
4.ADIM :.Ardından Enter'a basın ve karşınıza Debian Paket Yapılandırma Yöneticisi ( ("Debian Tasksel") ) gelecektir.
5.ADIM : Şimdi bu debian tasksel ekranında kullanmak istediğiniz varsayılan dil paketini tr_TR.UTF-8 UTF-8 olarak seçin ve ardından Tamam butonuna tıklayın "KLAVYE YÖN TUŞLARIYLA".....
Not:
Aşağı-Yukarı Ok : Aşağı-Yukarı gezinmenizi sağlar
ENTER: Seçimi işaretleminizi sağlar
Sol Ok : Tamam butonunu seçili hale getirir. Enter tuşuna basıldığında işlem tamamlanır.
Sağ Ok : İptak butonunu seçili hale getirir.Enter tuşuna basıldığında işlem tamamlanır.
6.ADIM: İşlem Tamamlanıyor.Artık ingilizce kurulmuş yazılımlar (varsa TR dil desteği) türkçe arayüzlü olacaktır.
1.ADIM : CTRL + alt + T tuş kombinasyonu ile bir terminal penceresi açın
2.ADIM: Açılan terminal penceresinde komut satırına
Kod:
sudo -s
3.ADIM : root kullanıcısı kipinde, komut satırına
Kod:
dpkg-reconfigure locales
4.ADIM :.Ardından Enter'a basın ve karşınıza Debian Paket Yapılandırma Yöneticisi ( ("Debian Tasksel") ) gelecektir.
5.ADIM : Şimdi bu debian tasksel ekranında kullanmak istediğiniz varsayılan dil paketini tr_TR.UTF-8 UTF-8 olarak seçin ve ardından Tamam butonuna tıklayın "KLAVYE YÖN TUŞLARIYLA".....
Not:
Aşağı-Yukarı Ok : Aşağı-Yukarı gezinmenizi sağlar
ENTER: Seçimi işaretleminizi sağlar
Sol Ok : Tamam butonunu seçili hale getirir. Enter tuşuna basıldığında işlem tamamlanır.
Sağ Ok : İptak butonunu seçili hale getirir.Enter tuşuna basıldığında işlem tamamlanır.
6.ADIM: İşlem Tamamlanıyor.Artık ingilizce kurulmuş yazılımlar (varsa TR dil desteği) türkçe arayüzlü olacaktır.