-
-
-
- MFC Puanı
- 16,310
Kazam ile Ubuntu Linux'ta Kayıt Ekranı [Başlangıç Kılavuzu]
Bu forum yazısı, Kazam ekran kaydedicinin nasıl kurulacağını gösterir ve Ubuntu'da ekranın nasıl kaydedileceğini açıklar. Kılavuz ayrıca Kazam'ı kullanmak için faydalı kısayollar ve kullanışlı ipuçları da listeler.
Kazam , Linux için en iyi ekran kaydedicilerden biridir . Bana göre en iyi ekran kayıt aracı. yıllardır kullanıyorum. YouTube'daki tüm eğitim videolarının bir kısmı Kazam ile kaydedilmektedir.
Kazam'ın temel özelliklerinden bazıları şunlardır:
- Tüm ekranı kaydedin, bir kısmı ekran, uygulama penceresi veya tüm ekranlar (çoklu monitör kurulumu için)
- Ekran görüntüsü al
- Ekranı kaydederken kolayca duraklatmak ve devam ettirmek için klavye kısayolu desteği
- MP4, AVI ve daha fazlası gibi çeşitli dosya formatlarında kayıt yapın.
- Ekranı kaydederken hoparlörden veya mikrofondan ses yakalayın
- Fare yakalayın tıklamalar ve tuş basışları
- Web kamerasından video çekin
- Yan tarafa bir web kamerası penceresi yerleştirin
- YouTube canlı video yayınlayın
Kurulum talimatları, Linux Mint, temel işletim sistemi vb. gibi diğer Ubuntu tabanlı dağıtımlar için çalışmalıdır. Diğer tüm dağıtımlar için, Kazam ve özelliklerini kullanma hakkında yine de okuyabilirsiniz.
Ubuntu'da Kazam'ı yükleyin
Kazam, Ubuntu'daki resmi depoda mevcuttur. Ancak, resmi depo, Kazam'ın son kararlı sürümü olan Kazam sürüm 1.4.5'ten oluşmaktadır.
Kazam Sürüm 1.4.5
Kazam geliştirici(ler)i ayrıca daha yeni bir sürüm olan Kazam 1.5.3 üzerinde çalıştı. Sürüm neredeyse bitmişti ve yayınlanmaya hazırdı, ancak bilinmeyen nedenlerle geliştirme bundan sonra durdu.Tereddüt etmeden Kazam 1.4.5 ve 1.5.3'ten birini kullanabilirsiniz. Kazam 1.5, fare tıklamalarını ve tuşa basışları kaydetme, web kamerası desteği, canlı yayın desteği ve yenilenmiş bir geri sayım sayacı gibi ek özellikler sunar.

Kazam Sürüm 1.5.3
Hangi sürümü kullanmak istediğinize karar vermek size kalmış. Daha fazla özelliğe sahip olduğu için 1.5.3 sürümünü kullanmanızı öneririm.
Eski Kazam 1.4.5'i Yazılım Merkezi'nden yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki komutu da kullanabilirsiniz:
Kod:
sudo apt install kazam
Daha yeni Kazam 1.5.3'ü kurmak istiyorsanız, Ubuntu 18.04 ve 16.04 için mevcut olan bu resmi olmayan PPA'yı kullanabilirsiniz :
Geliştiricinin Depo Adresi Sistem'e Eklenir.
Kod:
sudo add-apt-repository ppa:sylvain-pineau/kazam
Ekran Görüntüsü :

Sistemin Depo Adresleri Güncelleştirilir.
Kod:
sudo -s apt-get -u update
Ekran Görüntüsü :

Yazılım sistem'e kurulur.
Kod:
sudo -s apt-get -u -ff install kazam
Ekran Görüntüsü :

Ayrıca fare tıklamalarını ve klavye basışlarını kaydetmek için birkaç kitaplık kurmanız gerekir.
Kod:
sudo apt install python3-cairo python3-xlib
Ekran Görüntüsü :

Sistem'de bahsedilen kitaplık "zaten" kuruludur TRWE_2012'in kullandığı sistem'de......
On Resim Yükleme Sınırından Dolayı Konuyu Bölüyorum.....