- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler
3 gram toz maya
5 gram şeker
250 gram glutensiz un
1 gram tuz
1 gram karbonat
15 gram zeytinyağı
155 gram ılık su
150 gram bitter çikolata
Üzerine serpecek kadar değirmen tuz
Glutensiz Çikolatalı Grissini Tarifi Nasıl Yapılır?
Glutensiz Çikolatalı Grissini Tarifi Tarifi için;
Mayayı, içine şekeri de ekleyerek suyun bir kısmıyla ıslatın.
Un, tuz, karbonatı karıştırıp mayalı suyu da ekleyerek karıştırın, zeytinyağı ve suyun geri kalanını da ekleyip yumuşak bir ekmek hamuru elde edin.
Hamura şeklini verip yağladığınız bir kaba koyup üzerini örtün 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru tezgaha alıp hafifçe havasını aldıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bunlara ince uzun silindir şekli verin. Pişireceğiniz tepsiye dizip 220 C fırında hafif pembeleşinceye kadar 15-18 dakika pişirin.
Çikolatayı ben-mari eritip soğuyan çubukların yarısına kadar batırıp üzerine çok az değirmen tuz serpin. Çikolatalar donduktan sonra servis edin.
3 gram toz maya
5 gram şeker
250 gram glutensiz un
1 gram tuz
1 gram karbonat
15 gram zeytinyağı
155 gram ılık su
150 gram bitter çikolata
Üzerine serpecek kadar değirmen tuz
Glutensiz Çikolatalı Grissini Tarifi Nasıl Yapılır?
Glutensiz Çikolatalı Grissini Tarifi Tarifi için;
Mayayı, içine şekeri de ekleyerek suyun bir kısmıyla ıslatın.
Un, tuz, karbonatı karıştırıp mayalı suyu da ekleyerek karıştırın, zeytinyağı ve suyun geri kalanını da ekleyip yumuşak bir ekmek hamuru elde edin.
Hamura şeklini verip yağladığınız bir kaba koyup üzerini örtün 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru tezgaha alıp hafifçe havasını aldıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bunlara ince uzun silindir şekli verin. Pişireceğiniz tepsiye dizip 220 C fırında hafif pembeleşinceye kadar 15-18 dakika pişirin.
Çikolatayı ben-mari eritip soğuyan çubukların yarısına kadar batırıp üzerine çok az değirmen tuz serpin. Çikolatalar donduktan sonra servis edin.