Girit kabağı dolması
8 adet Girit kabağı
Yarım su bardağı pirinç
200 gr kıyma
1 orta boy soğan
2 adet domates,
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam maydanoz
Nane
Dereotu
Karabiber
Kimyon
Kişniş
Sumak
Tuz
İçi için; maydanozu, domatesleri, soğanları ince ince doğrayın. Pirinçleri yıkayıp, üzerine bir miktar sıcak su dökün ve pirinçleri kabartın. Pirinçlerin suyunu süzün ve diğer malzemeleri sırasıyla içine ilave edip, iyice karıştırın.
Kabakları yıkayın ve baş kısımlarından kapak şeklinde kesin. Kabakların içini kabak oyacağı ya da tatlı kaşığı ile oyun. Sonra içlerini kıymalı harçla doldurun. Daha sonra kabakların kapaklarını kapatın. Sosu için; bir kaseye salçayı, sıcak suyu, zeytin yağını koyun ve karıştırın. Dolmaların içine bir miktar sostan gezdirin ve kalan sosu tencerenin dibine dökün.
Orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirip, servis yapın.
8 adet Girit kabağı
Yarım su bardağı pirinç
200 gr kıyma
1 orta boy soğan
2 adet domates,
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam maydanoz
Nane
Dereotu
Karabiber
Kimyon
Kişniş
Sumak
Tuz
İçi için; maydanozu, domatesleri, soğanları ince ince doğrayın. Pirinçleri yıkayıp, üzerine bir miktar sıcak su dökün ve pirinçleri kabartın. Pirinçlerin suyunu süzün ve diğer malzemeleri sırasıyla içine ilave edip, iyice karıştırın.
Kabakları yıkayın ve baş kısımlarından kapak şeklinde kesin. Kabakların içini kabak oyacağı ya da tatlı kaşığı ile oyun. Sonra içlerini kıymalı harçla doldurun. Daha sonra kabakların kapaklarını kapatın. Sosu için; bir kaseye salçayı, sıcak suyu, zeytin yağını koyun ve karıştırın. Dolmaların içine bir miktar sostan gezdirin ve kalan sosu tencerenin dibine dökün.
Orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirip, servis yapın.