Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Gezi Parkı İçin Referandum

Selale

// Paylaşılamayan Kadın //
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2
Başbakan Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili, 11 kişilik bir heyetle görüştü. 4.5 saat süren görüşmenin ardından yapılan açıklamada; Topçu Kışlası için referandum yapılabileceği belirtildi.

Bu arada toplantı sonrasında açıklama yapan Hüseyin Çelik, Gezi Parkı direnişçilerine de uyarıda bulundu. Eylemcilerin parkı boşaltmasını beklediklerini söyleyen Çelik, "Gezi Parkı'nda bu eylemin kıyamete kadar sürdürülmesi hükümet tarafından kabul edilmeyecektir" dedi.

Bu gelişmelerin ardından Gezi Parkı eylemcilerinden de yanıt geldi. En başından beri referandum seçeneğini kabul etmeyen Taksim Dayanışması, Kışla projesi tamamen iptal edilmedikçe Meydan'dan ayrılmayacağını duyurdu.

Taksim Dayanışması, Gezi Parkı’nda kalmakta kararlı:

REFERANDUM KABUL ETMİYORUZ

“Bu yolda yaralılarımız ölülerimiz oldu. Referandum kabul etmiyoruz. Bizimle kimse görüşmedi. Biz bu sabaha kadar süren polis zulmünü reddettiğimiz için başkaldırdık. Çelik, ‘Kalanlar marjinaldir’ diyor. Bu kadar insan mı marjinal. Bu gece buradan bir kişi bile ayrılmasın. Buradan yükselen sloganlar bu akşam Başbakan’a kadar gidecek. Sinirlerimiz gergin ama birbirimizin elinden tutup direne direne kazanacağız...”

Bu açıklamanın ardından Gezi’de baskın hazırlığı yapılmaya başlandı. Islak battaniyeler hazırlandı. Gazlamaya karşı burunlara Vicks sürüldü. 10 TOMA her zamanki gibi meydandaydı ama direnişin yoğunlaştığı bölgelere yayılarak konuşlandırılmıştı. Polisler de meydana hakim olacak noktalarda gruplar halinde nöbetteydi. Ayrıca 2 su tankeri de dikkat çekiyor. 4 de ambulans meydanda...

Saatler gece yarısına gelmeden hemen önce hakim görüş, meydanın Gezi Parkı girişindeki merdivenlerde toplananlara gazlı, Gezi Parkı’ndakilere sulu müdahale yapılacağı yönünde...

Üst Alt