- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Bal genellikle doğal tatlandırıcı ve oldukça faydalı bir süper yiyecek olarak tanımlanır Ancak günümüzde marketlerde satılan ballar gerçek besin değerlerinin çoğunu içermiyor Eski Yunanlılar bu soruna çözümü şu şekilde bulmuşlardı: Balın doğallığı içerdiği doğal maddeler ve parçalarla belli olur
Paketinin üzerinde organik yazması bir yiyeceğin doğal yollarla elde edildiğini göstermez Balın gerçek olduğunu anlamak için rengine bakın Kavanozun üst kısmında beyaz renkte polenler birikmiş ve balın rengi çok parlak değil daha donuk ise işte o zaman bu balın doğal olduğu sçylenebilir Gerçek bal zaman içerisinde kristalleşir Bu bozulduğu anlamına gelmez Bal doğal bir koruyucudur Balın eski sıvı haline geri dönmesi için 15 dakika ılık suyla dolu bir kasenin içerisine kavanozu yerleştirmeniz yeterli olacaktır
Gerçek bal arıların topladığı polenler ve nektarlara bağlı olarak değişik renklerde olabilir Balın rengi koyulaştıkça antioksidan miktarı da artar
Gerçek balda kanser riskini azaltan ve kalp rahatsızlıklarına karşı etkili olduğu bilinen polifenol isimli bir antioksidan bulunur Koyu renkteki balların bazılarında her gramda 201 miligram polifenol bulunur Çiçek ballarında ise gramda ancak 71 miligram polifenol bulunur
Bal kavanozunun üzerinde biriken beyaz polenli kısım B C D ve E vitamini açısından çok zengindir Ayrıca içerisinde 31 çeşit antioksidan barındırır
Filtreden geçirilmemiş bal arı penisilini olarak da bilinen propolis içerir Bu madde ağaçlardan sızan reçine ile elde edilir Arılar bu reçineyi kendi salyalarıyla karıştırır ve antibakteriyel antifundal ve antiral bir madde elde ederler Bu madde arı kovanlarının duvarlarını hastalıklardan korumakta görevlidir Balın içerisine karışan bu kahverengi madde doğal bir antibakteriyeldir
Arılar aynı zamanda bala bir enzim de eklerler Bu nem ile etkileşime girer ve antiseptik özellik gösteren düşük seviyede hidrojen peroksit ortaya çıkmasını sağlar Hidrojen peroksit bakterileri öldürürlen dokulara asla zarar vermez ..
Gerçek bal arıların topladığı polenler ve nektarlara bağlı olarak değişik renklerde olabilir Balın rengi koyulaştıkça antioksidan miktarı da artar
Gerçek balda kanser riskini azaltan ve kalp rahatsızlıklarına karşı etkili olduğu bilinen polifenol isimli bir antioksidan bulunur Koyu renkteki balların bazılarında her gramda 201 miligram polifenol bulunur Çiçek ballarında ise gramda ancak 71 miligram polifenol bulunur
Bal kavanozunun üzerinde biriken beyaz polenli kısım B C D ve E vitamini açısından çok zengindir Ayrıca içerisinde 31 çeşit antioksidan barındırır
Filtreden geçirilmemiş bal arı penisilini olarak da bilinen propolis içerir Bu madde ağaçlardan sızan reçine ile elde edilir Arılar bu reçineyi kendi salyalarıyla karıştırır ve antibakteriyel antifundal ve antiral bir madde elde ederler Bu madde arı kovanlarının duvarlarını hastalıklardan korumakta görevlidir Balın içerisine karışan bu kahverengi madde doğal bir antibakteriyeldir
Arılar aynı zamanda bala bir enzim de eklerler Bu nem ile etkileşime girer ve antiseptik özellik gösteren düşük seviyede hidrojen peroksit ortaya çıkmasını sağlar Hidrojen peroksit bakterileri öldürürlen dokulara asla zarar vermez ..