- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler
4 adet biftek
4 adet patates
6 adet kırmızı çarliston biber
6 adet yeşil çarliston biber
4 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı hardal
Karabiber
Tuz
4 adet patates
6 adet kırmızı çarliston biber
6 adet yeşil çarliston biber
4 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı hardal
Karabiber
Tuz
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Yemeğin Tarifi
Patatesleri suda bekletin. Bu arada 4 adet bifteği uzun parmak şeklinde doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı margarin, zar şeklinde doğranmış soğan ve eti koyun. Et, suyunu bırakıp çekince karabiber, tuz ve 1 tatlı kaşığı buğday nişastası koyun, 4-5 dakika soteleyin. 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı hardal ekledikten sonra 25 dakika daha pişirin. Su kalmamalı.
Suda bekleyen patatesi temiz fırçayla temizleyin. Kabuğunu soymadan ince ince dilimleyip tuz serpiştirin. Kızgın yağda patatesi kızartın. Aynı yağda yeşil biber, kırmızı biber ve dilimlediğiniz domatesi kızartın. Bütün sebzeleri servis tabağına alın, bifteği koyun, pilav eşliğinde servis yapın.
Suda bekleyen patatesi temiz fırçayla temizleyin. Kabuğunu soymadan ince ince dilimleyip tuz serpiştirin. Kızgın yağda patatesi kızartın. Aynı yağda yeşil biber, kırmızı biber ve dilimlediğiniz domatesi kızartın. Bütün sebzeleri servis tabağına alın, bifteği koyun, pilav eşliğinde servis yapın.