-
-
-
- MFC Puanı
- 29,224
Genç Kadının Cildi, Yılan Derisi Gibi Soyuluyor
Nadir görülen bir hastalığa yakalanan kadının her gün derisi dökülüyor. Tedavisi olmayan hastalık kadına dayanılmaz acılar yaşatıyor.
İngiltere'nin West Midlands bölgesinin Coventry şehrinde yaşayan Nusrit Shaheen (32) diğer adıyla Nelly, çok nadir görülen bir hastalığın pençesinde. Tıpta 'Harlequin Ichthyosis' ismiyle geçen, halk arasında 'balık pulu/yılan derisi hastalığı'ndan muzdarip genç kadının cildi normal bir insanın cildinden 10 kat daha hızlı büyüyor.
İngiltere'nin West Midlands bölgesinin Coventry şehrinde yaşayan Nusrit Shaheen (32) diğer adıyla Nelly, çok nadir görülen bir hastalığın pençesinde. Tıpta 'Harlequin Ichthyosis' ismiyle geçen, halk arasında 'balık pulu/yılan derisi hastalığı'ndan muzdarip genç kadının cildi normal bir insanın cildinden 10 kat daha hızlı büyüyor.
BU HASTALIĞA YAKALANANLAR ARASINDA EN UZUN NELLY YAŞADI
Nelly, İngiltere'de bu rahatsızlıktan kayıtlara geçmiş 13 hasta içinde en uzun yaşayanı oldu. Genç kadının dört kardeşi de aynı hastalıktan ötürü hayata veda etmiş. Hastalıktan dolayı her gün derisinin üst katmanı pul pul olup dökülen Nelly dayanılmaz acılar çekiyor. Nadir görülen rahatsızlığından ötürü cildinde derin çatlaklar oluşan genç kadın, bakterilere ve mikroplara karşı savunmasız hale geliyor.
SOĞUK HAVALAR HASTALIĞI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Nelly kendisine inanılmaz acılar yaşatan hastalığına rağmen umudunu kaybetmeyerek; "Hayattan olabildiğince tat almaya bakmalısınız. Hiçbir şeyin moralinizi bozmasına izin vermeyin. Hayat bazen inişli çıkışlı olabiliyor. Soğuk hava hastalığı olumsuz etkiliyor. Üşüdüğümde cildim sertleşip kalkıyor. İşte o zaman hareket etmek bile çok acı veriyor." sözleriyle yaşadığı çileyi ifade etti.
HER SABAH BANYODA SERTLEŞMİŞ CİLDİNİ FIRÇALIYOR VE KREMLİYOR
Nelly her sabah 06:00'da kalkıyor ve banyoya gidiyor. Bedenindeki sertleşmiş deri tabakasından fırça ile ovalayarak kurtuluyor. Ardından yumuşak havlularla kendini kurulayan genç kadın vücuduna, tepeden tırnağa özel bir krem sürüyor. Vücudunu ekstradan kremlemek için bu rutini her gün iki kez tekrarlıyor. Genç kadın haftada üç büyük tüp, rahatsızlığına iyi gelen özel kremden tüketiyor.
SOKAĞA ÇIKTIĞINDA NELLY BAKIŞLARIN ODAĞI OLUYOR
Nelly ehliyet almak için sürücü kursuna gidiyor. Böylelikle spor alanında bir iş bulmayı hayal ediyor. Coventry şehrinin futbol takımını tutan Nelly, aynı zamanda bir Manchester Unidet hayranı. Günlük yaşamına dair konuşan Nelly; "Bu rahatsızlığa yakalananlar arasında en uzun yaşamış kişinin ben olması gerçekten tuhaf, aynı zamanda biraz da korkutucu. Bu rahatsızlığa sahip küçük çocuklara büyüyüp uzun yaşayabileceklerini, hayatta istediklerini yapabileceklerini göstermek istiyorum. Ne zaman sokakta yürüsem insanlar bana bakıyor ve bir şeyler söylüyorlar, kimileri de halime gülüyor." sözleriyle yaşadıklarını ve duygularını dile getirdi.
Sondakika