Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gelincik Otlu Sakız Kabağı

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
Şubat sonu itibarıyla Mart ve Nisan ayları gelincik otu zamanıdır. Çiçeğe dönüşü erkendir, Nisan sonuyla renklenmeye başlar.

Kendine özgü ama çok da baskın olmayan karakteristik bir kokusu vardır. Böreği özeldir. Meraklısı hiç başka ot karıştırmadan sırf gelincik böreği pişirir. Kavurması ve köftesi de diğer otlarla yapılanlardan farklıdır. Tıpkı marullu et gibi, kök kısmından ayrılıp bütün olarak doğranmadan parça etli yemeği yapılır.

Malzemeler:

3 orta boy sakız kabağı

Yarım kilo kadar gelincikotu

Bir kuru soğan

2 -3 dal tazesoğan ve taze sarımsak

Pek az kırmızı toz biber

3 Çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Yapılışı:

İstenilen boy doğranan kabaklar, pembeleşene kadar zeytinyağında kavrulmuş kuru soğan ile birlikte kapağı kapatılarak beş dakika yumuşatılır.
Ardından yıkanıp doğranmış gelincik otları ve kıyılmış taze soğan sarımsak konur. (İsteyen bulgur ya da pirinç atabilir)
Kırmızıbiberi ve tuzu ile yarım çay bardağı ılık su ilave edilip kapağı kapatılır.
20 dakika kadar pişirilir.
Arzu eden yerken üzerine limon sıkar, bu bir Akdeniz geleneğidir. Yoğurt zaten Allahın emri! Yağ çekincesi olmayanlar servis ederken üzerine çiğ zeytinyağı gezdirse hoş olur.
 
Üst Alt