Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Gedik Üniversitesi’nde mesleki eğitim kursları

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Gedik Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, (GÜYEM) toplumun her kesiminde ihtiyaç duyulan ve okul öncesi dönemden emeklilik sonrası döneme kadar tüm yetenek, ilgi ve nitelikleri kazanmalarına yönelik eğitimler düzenliyor. “Amacımız, bireylerin bilgi tabanlı topluma uyum sağlayabilecek bilgi ve yeterliliği geliştirmesini ve sosyal ve ekonomik hayatın her alanına aktif katılımını sağlamaktır.” diyen GÜYEM Müdürü İlknur Koçaş Yaşam Boyu Öğrenme eğitimleri hakkında bilgi verdi.
'Yaşam Boyu Öğrenme’ hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz? Hangi ihtiyaca yönelik ortaya çıkmıştır?
Günümüzde teknolojinin baş döndürücü bir hızla gelişmesi, bireyleri, profesyonel iş yaşamını ve içinde bulunduğumuz toplumda sosyal yaşamı doğrudan etkilemektedir. Bu doğrultuda bireyler, teknik ve sosyal içerikli bilgi ve becerilerini geliştirme, yenileme ihtiyacı duymakla birlikte yeni bilgi ve beceriler kazanma ihtiyacı da duymaktadır. Örneğin internetin çok yaygın, kullanışlı ve hızlı bir mecra olması nedeniyle günümüzde e-ticaret ve dijital pazarlama konuları ön plana çıkmış alanlardan biridir. Kişilerin bu konuya yönelik bilgi ve beceriler edinmesi, mevcut olanları geliştirmesi ile daha hızlı ve etkin pazarlama ya da satış yapma yetenekleri oluşur. Bu niteliklere sahip bir kişinin ve bu kişileri istihdam eden kurum ve kuruluşların pazarlama ve e-ticaret alanında her zaman rakiplerinden önde olacağı kuşkusuz bir gerçektir. Bu nedenle teknolojik gelişmelerin teknik ve sosyal alanda beraberinde getirdiği eğitim ihtiyacının başta üniversitemizin içinde bulunduğu lokasyondaki kişiler, kurum ve kuruluşlar olmak üzere toplumun her kesimi için giderilmesi amaçlanarak GÜYEM kurulmuştur.
'Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik Sadıklar’ın bu konudaki düşüncelerini aktarmak istiyorum: “Günümüzün yoğun rekabet ortamında, sektörlerinde fark yaratarak yaptığı yenilikler ve değişimler sayesinde kendini kanıtlamış olan, mükemmel finansman yapısına, gelişmiş makine, donanım ve bilişim sistemlerine sahip kurumlar bile güçlerini ancak vasıflı ve eğitimli bir işgücünün ellerine teslim edebildikleri takdirde uzun vadeli var olabiliyorlar. Eğitimi bir şirket kültürü haline getirmeyen kurumlar ise gerekli yeniliklere ve değişimlere zamanında uyum sağlayamadıkları için önce sektördeki pazar payları azalıyor, ardından da rekabet edemez duruma geliyorlar. İşte bu değerler içinde 2011 yılında kurduğumuz GÜYEM’i, iş dünyasının ağır rekabet koşulları altında beliren eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılandırdık. Böylece kurum olarak yaşam boyu öğrenme konusuna vermiş oldukları destek ve hassasiyeti ifade etmiş oluyoruz.
SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMLARINI ÖNEMSİYORUZ
Gedik Üniversitesi GÜYEM olarak hangi alanlarda eğitim veriyorsunuz?
Üniversite sanayi işbirliğini hedefleyen GÜYEM, farklı alanlarda kendilerini geliştirmek isteyen kişilere, nitelikli iş bulma olanakları sağlayıcı programlar düzenlemekte, kurumların taleplerine uygun, çağdaş donanımlı, kalifiye elemanlar yetiştirecek eğitim programları sunmaktadır.
Yeni yönetmelikler ve düzenlemeler, teknolojik gelişmeler her alanda mesleki yeterliliklerin sağlanmasını ve sertifikalı iş gücünü hemen hemen zorunlu hale getirmiştir. Bu nedenle sertifikalı eğitim programlarını çok önemsiyoruz. Bu programlara katılan katılımcılar eğitim sonunda ilgili mecralarda kabul gören eğitim sertifikalarına sahip oluyorlar. Örneğin bunlar arasında İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, Aile Danışmanlığı Eğitimi, Dijital Pazarlama ve Gerçek Hayatta e-Ticaret eğitimlerini sayabiliriz. Ayrıca Gedik Holding bünyesinde Uluslararası Kaynak Mühendisliği Diplomalı Eğitim Programı, Tahribatlı ve Tahribatsız Muayene Eğitimleri gibi çok özel ve donanımlı eğitim programları da bu alandaki eğitim ihtiyacına yüksek oranda karşılık vermektedir.
Bunun yanı sıra iş hayatında yoğun olarak ihtiyaç duyulan liderlik, verimlilik artırma teknikleri, süreç yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, kurumsal kaynak planlaması, stratejik planlama ve yönetim, toplam kalite eğitimleri gibi kurumsal ihtiyaçları karşılayacak eğitimlerin tasarlanması ve organize edilmesini sağlıyoruz.
Birçok alana yönelik eğitim imkanı sunuyorsunuz. Diğer sürekli eğitim merkezlerinden farkınız nedir?
GÜYEM olarak eğitimlerin niceliğinden çok niteliğini ön planda tutmaya büyük gayret sarf ediyoruz. Bu amaç doğrultusunda öncelikle konusunda uzmanlığı ve saygınlığı kabul görmüş akademisyen ve uzman eğiticilerle çalışmaya büyük önem veriyoruz. Eğitim sektöründeki gelişmelere bakıldığında sektörün arz talep dengelerinde en önemli parametrenin uygulanabilir bilgi ve beceriler sunmak olduğu görülüyor. Yani siz sadece teorik bilgileri kullanmak suretiyle profesyonel iş yaşamında veya sosyal yaşantınızda karşılaştığınız problemleri çözemezsiniz, bunun için bilgi birikimi ve deneyim çok çok ön planda. Bu konuda Gedik Holding bünyesinde bulunan sanayi kollarında 50 yılı aşkın bilgi, birikim ve deneyimini toplumun hizmetine sunuyoruz. Kaynak ve döküm teknolojileri alanında ülke sanayinin ihtiyaçlarını sadece üretimle değil yüksek kaliteli eğitim programları ile de karşılamayı hedefliyoruz. Sanayi ile doğrudan ilişkili bir üniversite olmamız nedeniyle diğer Sürekli Eğitim Merkezleri’nden bu konuda daha avantajlı olduğumuzu düşünüyoruz.
En çok hangi programa ilgi duyuluyor? Bu doğrultuda hedef kitleniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?
En çok sertifikalı eğitim programlarımıza ilgi duyuluyor. İş güvenliği uzmanlığı, dijital pazarlama ve e-ticaret bunlar arasında öncelikli olarak yer alıyor. Kaynak ve döküm teknolojileri konusunda da uzmanlık eğitim programlarının yüksek kalitede ve yoğun uygulamalı eğitim programları olması da ilgi çekiyor. Üniversitemizin içinde bulunduğu coğrafi konum itibariyle ülke sanayinin büyük bir bölümünü kapsayan Marmara Bölgesi’nde yer almak sanayi kurum ve kuruluşlarına ulaşmamız için büyük bir avantaj sağlıyor. Hedef kitlemizde doğal olarak başta yakın çevremizde bulunan sanayi kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü oluyor.
Eğitimlerinizin kayıt şartları nelerdir? Ücret ve kontenjan durumu hakkında bilgi verir misiniz?
Eğitim talepleri için web sayfamızda bulunan ön başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları yeterli. Gerek yazılı gerekse sözlü olarak almış olduğumuz eğitim talepleri için detaylı program bilgileri ile geri dönüş yapıyoruz. Eğitim programlarının içeriği süresi ve kontenjan vb. hususlar eğitimden eğitime değişmektedir. Bu da eğitim ücretlerinde de farklılık oluşturuyor. Ayrıca aynı eğitim programı içerisinde yer alan konulardan birini anlatacak uzman eğitimci sayısının çok az olması da eğitim maliyetlerini yükselten hususlardan biri oluyor. Genel olarak değerlendirildiğinde Gedik Eğitim Vakfı’nın vizyonu çerçevesinde kar amacı içermeyen ulaşılabilir maliyetlerde eğitimler düzenlemeyi ve böylece sürdürülebilir ve nitelikli eğitim programlarıyla öne çıkmayı hedefliyoruz.
HAYAT BOYU ÖĞRENMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALARIN İÇİNDEYİZ
Yeni açtığınız bölüm var mıdır? Mevcut bölümleriniz için ne gibi çalışmalar yaptınız? Kısaca yaptığınız ve ileriye yönelik çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Yaşam Boyu Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak eğitim programlarını sürekli geliştiriyoruz. Burada esas olarak güncel bilgileri, uluslararası ve ulusal bazda kabul gören standartları ve yönelişleri esas alıyoruz. Kurumların ihtiyaç duyduğu eğitim programları standart bir eğitim programı olarak bilinse de kurumun ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilmesine ve kurumla bütünleştirilmesine çalışıyoruz.
Ülkemizde Avrupa Birliği Projeleri kapsamında Hayat Boyu Öğrenmeye yönelik çeşitli işbirlikleri ve projeler yürütülmekte. Biz de Gedik Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bu projelere aktif katılım sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü tarafından yürütülen bir proje çalışması kapsamında mesleki alanlarda faaliyet gösteren teknik öğretmenlerin alanları ile ilgili bilgi ve deneyimlerinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla Gedik Holding bünyesinde bulunan Gedik Kaynak ve Gedik Döküm Fabrikaları’nda kısa süreli eğitim programları düzenleyebileceğimiz bilgisini ilgili mecralarda ifade ettik. Yine bu çalışmaya paralel olarak “Önceki Öğrenmelerin Tanınması” kapsamında Mesleki Yeterlilik Kurumu ile de ortak işbirliği çalışmaları yapmak arzusundayız.
Hayat boyu öğrenmenin amaçları: daha yüksek becerili işgücü, toplumun tamamını kapsayan daha geniş bir demokrasi ve bireylere sunulacak daha değerli bir hayattır. Bu bağlamda hayat boyu öğrenme bireylere bilgilerini güncelleme için verilen bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.
Gedik Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜYEM), Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri Kurulu’nun (TÜSEM) aktif üyelerinden biridir. Amacımız Sürekli Eğitim Merkezleri arasında aktif işbirlikleri ve ortak çalışma ve projeler yürütmek, faaliyetlerimiz kapsamında ulusal ve uluslararası yürütülen projelerde yer almaktır.
KATILIMCILAR İSTEKLİ OLMALI
Eğitim almak isteyenler kayıt yaptırmadan önce nelere dikkat etmeliler?
Eğitim talepleri bireylerden ve kurumlardan gelebilir. Bireysel eğitimlerde genel olarak birbirine yakın ve benzer eğitim profillerinin aynı eğitim programında yer almaları eğitim etkinliği açısından önemlidir. Eğitim programının içeriği, süresi ve eğitimi verecek uzmanların bilgi, beceri ve tecrübeleri ile bunları aktarma kabiliyeti eğitim programının başarılı olması için vazgeçilemez hususlardır. Tabi katılımcıların da başvurmuş oldukları eğitim programına uygun altyapıda olmaları ve her şeyden önemlisi istekli olmaları da önemli. Bu ikinci husus genellikle kurumsal eğitimler de ön plana çıkıyor. Birey çalıştığı iş yeri tarafından eğitime gönderildiğinde bunu eğitimden daha ziyade zorunlu bir görev olarak görebiliyor. Bu da eğitim programı süresince bireyin aktif olarak eğitime katılmasının önüne çıkan bir engel. O nedenle ister bireysel ister kurumsal eğitim talepleri olsun tümünde ilk parametre doğru eğitim ihtiyacının saptanması ve eğitim programına doğru kişilerin katılımının sağlanmasıdır. Eğitim taleplerinde özellikle eğitimden beklentilerin eğitim veren kurum tarafından bilinmesi ve eğitimde sunulacak başlıkların karşı tarafa önceden bildirilmesi önem taşıyor.
 
Üst Alt