Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Galatasaray, Fenerbahçe maçına çıkmıyor!

MF-Login

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    21
gozler-galatasaray-da-tarihi-aciklama--4483565.Jpeg

Galatasaray, Fenerbahçe maçına çıkmıyor!

Galatasaray'da dakikalar sonra Başkan Ünal Aysal kameralar karşısına geçerek Fenerbahçe maçına çıkmayacaklarını açıklayacak. Gelişmeleri izliyoruz...

Galatasaray Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda tarihi bir karar aldı. Sarı-kırmızı yönetim Basketbol Federasyonu'na tepki olarak perşembe günü Ülker Arena'da oynanacak Fenerbahçe Ülker maçına çıkmayacak. Galatasaray Yönetim Kurulu oy birliğiyle bu kararı aldı.
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya göre az sonra Yönetim Kurulu'nun aldığı bu önemli kararı kamuoyuna açıklayacak.
Başkan Aysal'ın "Önümüzdeki sezon basketbol takımlarımızı ligden çekebiliriz" şeklinde açıklama yapacağı iddia ediliyor...

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
Galatasaray tarihi maça çıkmayacak
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, yönetim kurulunun aldığı kararı canlı yayında kamuoyu ile paylaştı. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonun belirleneceği final serisi 7'nci maçına çıkmayacaklarını açıkladı.
Seride Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker arasında 3-3'lük eşitlik bulunurken perşembe akşamı Ülker Arena'da oynanacak maç 2013-2014 sezonu şampiyonunu belirleyecekti.
AYSAL'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:
- FEDERASYON'UN ALDIĞI KARARI TANIMIYORUZ.
- BU KARAR SORUMSUZLUK ÖRNEĞİDİR.
- BU MAÇ SEYİRCİSİZ OYNATILMASI GEREKİRDİ.
- ŞİKE SÜRECİNDE TAPELERDE ADI GEÇEN ŞAHSIN BU MAÇA ATANMASI BİLE DURUMU GÖSTERMEKTEDİR.
- CAN GÜVENLİĞİNİ HİÇE SAYAN BU KARARLAR SONRASINDA PERŞEMBE AKŞAMI MAÇA ÇIKMAYACAĞIZ.
"KİRLİ OYUNUN PARÇASI OLMAYACAĞIZ"
Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada;
Türkiye’de basketbolu yönetmekle görevli, ancak ipleri başkalarının elinde olan bir federasyonun bugün aldığı kararı tanımıyoruz.

Basketbol takımımızın hocası Ergin Ataman’ın dün akşam açıkça uyardığı gibi ve yöneticilerimizin basın toplantısında ortaya koyduğu tüm somut delillere rağmen, can güvenliğinin olmayacağı bir maçın seyircili oynatılması, tek kelimeyle Türk sporuna ihanettir.

Kimsenin arzulamadığı vahim sonuçlara yol açabilecek bu kararda uyarılarımıza rağmen ısrar edilmesi tam bir sorumsuzluk örneğidir.

Bu maçın mutlaka şaibesiz bir hakem kadrosuyla ve seyircisiz oynatılması gerekirdi.

Hukukun hakim olduğu ülkelerde, spor dünyasının içinde olmaması gereken şike hükümlüsü bir şahsın, kurulları ve hakemleri baskı altına alabildiği bir düzende, sporda adaletten ve ahlaktan söz edilemez.

Play-off boyunca verdiği kasıtlı kararlarla niyetini ortaya koyan ve şike sürecinde tapelerde adı geçen hakemin, bu hayati maça atanması bile, federasyonun iplerinin kimlerin elinde olduğunu göstermektedir.

Can güvenliğini hiçe sayan ve hukuku ayaklar altına alan bu kararlar karşısında, Galatasaray Erkek Basketbol takımı Perşembe günkü maça çıkmayacaktır ve bu kirli senaryonun bir parçası olmayacaktır.

Türkiye’ye basketbolu getiren kulübümüzün, Basketbol Erkek ve Bayan takımlarının önümüzdeki dönemde lig yarışından çekilmesi hususu da, en yakın zamanda ilgili kurullarımızda değerlendirilecektir.

Galatasaray Spor Kulübü, elindeki belgeler ve bilgiler ışığında, uluslararası federasyonlar ve uluslararası hukuk kurullarında hak arayışını da sonuna kadar sürdürecektir" ifadelerine yer verildi.
FENERBAHÇE'YE PARA CEZASI
Gün içerisinde Galatasaray Kulübü resmi sitesinden yaptığı duyuruda, Fenerbahçe Ülker'in salon kapama cezası alması gerektiğini ifade etmişti. Akşam üzeri Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, perşembe günü oynanacak final serisi son maçı öncesi Fenerbahçe Ülker'e 40 bin TL para cezası vermişti.
İlk gününden beri oldukça stresli bir ortamda devam eden final serisinin Galatasaray Liv Hospital ev sahipliğindeki 6'ncı maçı seyircisiz oynanmıştı.
Bu açıklamanın ardından gözler Türkiyre Basketbol Federasyonu'na çevirildi.

Ntvspor

MF-Login

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    21
Kaliteli Yönetim Kaliteli Düşünce !

Adamın DİBİSİN !

P

Pisadam

Misafir
Serinin ilk maçından beri takip ediyorum ki Abdi İpekçi de oynanan son maçada bizzat taraftar olarak gittim, olayların çıkmasındaki tek sebep hakemlerin yanlı olması ve Fenerbahçe antrenörünün kışkırtıcı davranışlarıydı defalarca kez hakemlerin teknik faul çalması gerekiyordu ama hiçbiri çalmadı.

Serinin 2.maçında ülker arenada oynanan ve son 20 saniyeye 73-72 önde olan Galatasaray'ın son saniyelerde Fenerbahçe potasının altında yaşanan top alma mücadelesinde %100 olarak teknik faulü çalmadı bakın %100 diyorum neredeyse fenerbahçeli oyuncular hakemi döveceklerdi o dereceydi. Sonrasında galatasarayın top kaybı ile o son saniyelerde hakemler maçı fenere hediye edip 74-73 kaybetmiştir. O maçı eğer galatasaray almış olsaydı şuan Şampiyon galatasaray olurdu.

Sadece o maç değil ama en çok hakemlerden etkilenen maç o maçtı ne yazık ki. Serinin 6 maçında da hakemler fenerbahçeye karşı taraf tutmuşlardır bunu izleyenler açıkça göreceklerdir zaten ona rağmen seri şuan 3-3 ve Galatasarayın maça çıkmamasını haklı buluyorum ki çıkarlarsada size %100 fenerbahçe oynayamasada hakemler maçı Fenerbahçeye verecektir bu kadar net konuşuyorum.

Futboldan sonra Basketboldada Fenerbahçenin adından söz ettirmesi bana anormal gelmiyor zaten malum hepsinin arkasında Aziz Yıldırım var.

Bakalım gelişmeleri takip edeceğiz.

MF-Login

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    21
fenerbahce-1955-te-40-saniye-kala-sahadan-cekilmis-4485788.Jpeg

Fenerbahçe, 1955'te 40 saniye kala sahadan çekilmiş

Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital arasında yaşanan son gelişmeler üzerine iki kulübün basketbol tarihinde yaşadıkları ilginç olaylar da ortaya çıktı.

Beko Basketbol Ligi play off final serisi tüm heyecanıyla devam ederken, iki kulübün yöneticileri arasında yaşanan demeç savaşı ve Galatasaray Liv Hospital'in Coachu Ergin Ataman'ın 'Can güvenliğim yok' demesiyle farklı bir boyut kazanmıştı. Galatasaray'da yönetim kurulu dün akşam saatlerinde aldığı kararla final serisinin son maçına çıkmama kararı aldı.

Yaşanan gelişmelerin ardından ve Fenerbahçe Kulübü'nün Galatasaray'a 'Maçı nerede isterseniz orada oynayalım.' cevabı ile birlikte gözler Basketbol Federasyonu'na çevrildi. Kural açık. Ligden düşürme yok, Galatasaray Liv Hospital maça çıkmadığı zaman 3-0 hükmen yenik sayılır ve 20 bin TL para cezası verilir.

'GALATASARAY ŞAMPİYON OLMASIN DİYE 40 SANİYE KALA MAÇI BIRAKTI'

Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital arasında yaşanan bu gelişmeler üzerine iki kulübün basketbol tarihinde yaşadıkları ilginç olaylar da ortaya çıktı.

1954-1955 sezonunda yaşanan ilginç bir olayda Fenerbahçe ile Galatasaray yine karşı karşıya geliyor. O dönemde Galatasaray ile Modaspor şampiyonluk yarışında. Galatasaray'ın şampiyon olabilmesi için Fenerbahçe'yi 7 sayı farkla yenmesi gerekiyor. Galatasaray gerekli farkı yakalayıp maçı kazanmak üzere iken Fenerbahçe, 40 saniye kala sahayı terk ediyor.

Dönemin Sportif Oyunlar Federasyonu, Fenerbahçe'nin yaptığının şike olduğuna karar veriyor. Hükmen 3-0 mağlup sayıp ayrıca ceza vermesine rağmen Modaspor ile Galatasaray'ı da şampiyon ilan ediyor.

25 Nisan 1955 yılında oynanan ve Fenerbahçe'nin sahadan çekildiği Galatasaray-Fenerbahçe basketbol maçı daha sonra, 'Galatasaray şampiyon olmasın diye düşünerek Fenerbahçe'nin sahadan çekildiği basketbol karşılaşması' olarak tarihe geçer.

Galatasaray kulübü eski başkanlarından Prof. Dr. Ali Uras, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 1955 yılında yapılan basketbol karşılaşması sonrasında kupanın bölündüğünü açıklar. O tarihte Galatasaray'ın lig şampiyonluğu için Modaspor ile çekiştiğini ve kendisinin de sarı kırmızılı ekipte antrenör olarak görev yaptığını anlatan Uras, o dönemle ilgili daha sonra yaptığı açıklamada, ''Bizim şampiyon olmak için Fenerbahçe'yi 7 farklı yenmemiz lazımdı. maçın son 40 saniyesinde rakibimiz sahadan çekildi. biz de o zamanın kurallarına göre hükmen 3-0 galip geldik ve şampiyonluğu kimin kazandığı belirsizleşti.'' ifadelerini kullanır.

Uras, İstanbul Valisi Fahrettin Kerim Gökay'ın kararıyla kupanın ortadan 2'ye bölündüğünü ve yarısının kendilerine, diğer yarısının ise Modaspor'a verildiğini bildirdi. Daha önce böyle birşey görmedikleri için şaşırdıklarını anlatan Uras, olayı daha sonra şu cümlelerle anlatıyor:

''Lütfi Kırdar Spor Salonu'ndaki maçta, Fenerbahçe sahadan çekildiğinde biz 10 sayı öndeydik ve topu çevirip maçı bu farkla kapatıp şampiyon olacaktık. O zaman bir hücumu 24 saniyede yapma şartı da yoktu. Ancak Fenerbahçe bizim şampiyonluğumuzu engellemek için sahadan çekildi ve karşılaşma hükmen sonuçlandı. Bunun üzerine yarım kupa getirdiler. Kupa bölününce hem kızdık, hem de güldük. Aslında Fenerbahçe'nin böyle birşeye ihtiyacı yoktu.''

Uras, Galatasaray'ın o zamanki kadrosunda Yalçın Granit ve Sadi Gülçelik gibi önemli isimlerin bulunduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi neticesinde Galatasaray ve Modaspor 9'ar puanla eşit hale geldiklerinden aralarında oynanan iki maçta Modaspor'un galip gelmesi nedeni ile teorik olarak Modaspor'un şampiyon olması gerçekleşmişken, Spor Oyunları Federasyonu, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kendi arzusu ile tayin etmesine müdahale etmek ve Galatasaray'ın mağduriyetini önlemek için 1955 yılı basketbol şampiyonluğunu Galatasaray ve Modaspor olarak açıklamış ve yılın kupasını ikiye bölerek taraflara vermiş.

Dönemin federasyon yetkilileri Fenerbahçe'ye maç cezası veriyorlar.
Lost, Pisadam, HeavenLy

Durum belli :)

:):):)

Üst Alt