Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fume alabalik

Cohen

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,686
  • MFC Puanı
    66
alabalik-fume.jpg


önce alabalıkları salamuraya yatırdık. 11 balık için 3 litre suya 120 gram tuz, 120 gram esmer şeker, karabiber taneleri, bir kaç tek yenibahar. salamura kaynayıp da tamamen soğuduğunda, içine balıklar ve demetle dereotu. 1 saat falan beklettik, sonra da çıkarıp herbirini tek tek kafasından bağlayıp, buzdolabına astık. yaklaşık öğlen 1′den ertesi sabah 11′e kadar soğukta asılı kaldılar.

alabalikfume1.jpg

alabalik-fume2.jpg


çıkarıp, talaş olmadığı için çayla dumanlama işlemine başladık. 125 gram Earl Grey, ki bu bu tabaktaki en pahalı ‘şey’ oldu, 45 gram şeker, 45 gram esmer şeker ve 100 gram pirinç. yeterli büyüklükte bir füme aletimiz de olmadığı için, mevcut en büyük tencerenin dibine çay karışımı, biraz yüksekte bir tepsi, ki kenarları boşta kalsın, duman yükselebilsin, onun üstünde de tencerenin ölçüsüne göre kestirdiğimiz bir tel. balıklar telin üstünde, tencerenin kapağı kapalı, hatta kenarları folyo ile sıkıkştırılmış, dumanı kaçmasın diye. duman ilk işaretini verince altını kıstık, 30 dakikada alabalıklar hem pişti, hem fümelendi.

alintidir
 
Üst Alt