OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
1.5 su bardağı un
3 yemek kaşığı nişasta
rendelenmiş portakal kabuğu
5 yumurta
400 gram frambuaz
yarım çay bardağı şeke
200 gram kremşanti
rendelenmiş çikolata
pudra şekeri
YAPILIŞI:1 su bardağı su, yağı ve tuzu kaynatın. Buna unu, nişastayı, şekeri, rendelenmiş portakal kabuğunu karıştırarak ekleyin. Kısık ateşte hamur tencerenin tabanından ayrılana dek karıştırın. 1 yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
Daha sonra diğer yumurtaları da teker teker ekleyin. Hamurdan 12 tane topak oluşturun. 200 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
Topakların üst kısmından bir kapak ayırın. Kremşantiyi, frambuazları ve rendelenmiş çikolata ile karıştırın. Topakların içine doldurun. Pudra şekeri döküp servis yapın.
1 tutam tuz
1.5 su bardağı un
3 yemek kaşığı nişasta
rendelenmiş portakal kabuğu
5 yumurta
400 gram frambuaz
yarım çay bardağı şeke
200 gram kremşanti
rendelenmiş çikolata
pudra şekeri
YAPILIŞI:1 su bardağı su, yağı ve tuzu kaynatın. Buna unu, nişastayı, şekeri, rendelenmiş portakal kabuğunu karıştırarak ekleyin. Kısık ateşte hamur tencerenin tabanından ayrılana dek karıştırın. 1 yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
Daha sonra diğer yumurtaları da teker teker ekleyin. Hamurdan 12 tane topak oluşturun. 200 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
Topakların üst kısmından bir kapak ayırın. Kremşantiyi, frambuazları ve rendelenmiş çikolata ile karıştırın. Topakların içine doldurun. Pudra şekeri döküp servis yapın.